Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pasaz to wlasnie pokaz niedo... mozgowego wladz miasta. Od PKP az po Zielinskiego moznaby miec wysoka, wielkomiejska zabudowe ale nie, lepiej pozwolic na bude z blachy przykryta folia (zobaczcie jak rozwiazali sprawe chlodzenia). Mogli sprzedac dzialke pod blok czy biurowiec z zapisem ze dolne pietro pod handel i jakies realne stawki za czynsz a nie o------e jak w galeriach gdzie sie utrzyma tylko sklep z wielkimi narzutami jak ciuchland czy jakis ajspot.
  • Odpowiedz
@marsjanin2012: Z Pasażem Zielińskiego teraz może być ciekawie, a to z tego powodu, że jak wyburzą Arkady to może on zyskać i przyciągnąć nowych handlarzy, a tym samym klientów. Teraz to połowa bud jest zamknięta lub idzie idzie pod młotek, a zainteresowanych nie widać, bo pewnie czynsze są tak tak d------e, że zakładanie tam interesu jest nierentowne. Poza tym to miejsce już od dłuższego miejscu wygląda na wymarłe. Oprócz kilku
  • Odpowiedz
@marsjanin2012: Tak naprawdę nikt z Arkad nie przeniesie się do Pasażu Zielińskiego, bo powierzchniowo by się tam nie zmieścili co jest oczywiste, a wynajmowanie 2 lub 3 bud będzie zupełnie nieopłacalne.
Słuszność przeniesienia starego "Zielińskiego" i stworzenie z niego Pasażu to już temat na inną rozmowę. Według mnie na początku istnienia miało to miejsce potencjał i mogło się fajnie rozwinąć, ale teraz w dobie kryzysu i po pandemii tak jak
  • Odpowiedz
@Domciu: a jak Arena? Dawnoooo tam nie bylem ale jak bywalem z 5lat temu to raczej pusty stanowisk nie bylo. Wg mnie PZ bedzie dalej powoli umieral. Moze wtedy sprzedadza dzialke i cos normalnego tam wybuduja.
  • Odpowiedz
@marsjanin2012: Tak się składa, że nie tak dawno byłem w Arenie po chyba kilku latach nieobecności i nie wygląda to tak źle. Nic się nie zmieniło jeśli chodzi o ruch, a nawet Ci sami sprzedawcy nadal tam handlują co handlowali jeszcze z kilka, a nawet kilkanaście lat temu ;)
  • Odpowiedz
@marsjanin2012: arena stoi na miejscu zarezerwowanym na obwodnicę, ale w związku z tym, że likwiduje się motoryzację nowa trasa już nigdy nie powstanie. jest cały pozostawiony przez mądrych ludzi rządzących w PRL pas na trasę od Szpitalnej obok sky towera aż do wiaduktu i Pułaskiego, ale pójdzie pod zabudowę i Wrocław na stałe stanie w korkach.
  • Odpowiedz
@marsjanin2012: handlarzom dano ten teren po protestach po likwidacji poprzedniego bazaru. dano im to, żeby się zamknęli. w sumie fajne miejsce z parkingiem, jeżeli masz coś do załatwienia w wydziale komunikacji.
  • Odpowiedz
@marsjanin2012: fakt, pomyliłem z tym bazarem na Radosnej. Naprawdę mogliby zbudować tę ulicę, nawet w niższym standardzie. Brakuje połączenia Szczęśliwej z Dyrekcyjną.
Wrocław to jest pustynia inwestycyjna. Najgorsze miasto w Polsce. Buduje się bezsensowne, pseudo obwodnice Leśnice ze światłami co 100 metrów, ale "aleję" na Biskupin z jednym pasem.
  • Odpowiedz