Aktywne Wpisy

Tarciuch +12
Słuchajcie, czy ja zwariowałem, czy ktoś mnie śledzi i robi się już przerażająco?
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
BlackpillMonster +117
źródło: temp_file8245661227028667010
PobierzNiezapłacony rachunek za parkowanie trafi najpierw do firmy windykacyjnej, która zanim skieruje sprawę do sądu, zasypie nas mailami, SMS-ami i telefonami, a następnie prawdopodobnie wpisze nasze dane do Krajowego Rejestru
https://wykop.pl/artykul/5867389/wezwanie-do-zaplaty-parking-pod-supermarketem-analiza-prawna
@giermek najgłupsza rzecz jaką dzisiaj przeczytałem xD
@giermek: @Yeahido: nie plac 100 olej, komornik zdejmie z konta 400 i elegancko
Ja już tych świstków dostałem całą masę, nie chcę mi się bawić w te bileciki. Za każdym razem zdjęcie paragonu i fajrant.
Leasing jeszcze skasuje Cię 100 za przekazanie danych użytkownika samochodu więc będziesz na bank w plecy.
@claudio_caniggia: ale jakiego skutku? rozumiem ze skutkiem będzie płatność na parkowanie zgodnie z regulaminem parkingu?
@giermek: W każdej umowie leasingu masz tabelę opłat i prowizji. U większości leasingodawców wskazanie użytkownika na wezwanie uprawnionego organu to dodatkowy koszt w wysokości ok 50 zł. Sprawdź sobie w umowie. Faktycznie magicznie nie dowiedzą się kto użytkuje pojazd xD
a do skutku: chodzi mi ze odwoływać się aż się ugną lub nie. nie poddawać się od razu
@youngboomer możesz rozwinąć? Równie dobrze mogę napisać że tylko głupki stoją w kolejkach po bilety skoro można raz na miesiąc zrobić zdjęcie paragonu.
Są dwie opcje, albo bierzesz bilecik, albo piszesz raz na jakiś czas reklamację. Nie ma tutaj żadnej głupiej opcji, jedyna
nieuprawnionego kosztuje 2137zl
@giermek:
Olać. Przy czym istnieje wtedy opcja, że będzie trzeba się przyłożyć do późniejszej dyskusji. Zazwyczaj wygląda to