Aktywne Wpisy
mickpl +203
Prawilnie przypominam patent na natychmiastowe obniżenie cen mieszkań:
1. Wycofać się całkowicie z deklaracji dopłacania do kredytów, projekt wyrzucić do śmietnika w całości.
2. Zapowiedzieć opodatkowanie posiadaczy więcej niż 3 mieszkań - to jest promil obywateli, bo 98% właścicieli posiada tylko jedno mieszkanie.
Efekty będą widoczne od razu. Nie trzeba będzie nawet specjalnie nic robić XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
1. Wycofać się całkowicie z deklaracji dopłacania do kredytów, projekt wyrzucić do śmietnika w całości.
2. Zapowiedzieć opodatkowanie posiadaczy więcej niż 3 mieszkań - to jest promil obywateli, bo 98% właścicieli posiada tylko jedno mieszkanie.
Efekty będą widoczne od razu. Nie trzeba będzie nawet specjalnie nic robić XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
Klimbert +41
Wczoraj wieczorem policzyłem sobie tak na szybko i wyszło mi, że przy dobrych wiatrach mój syn (który jest jedynakiem) odziedziczy w ciągu swojego życia 9 nieruchomości. Spowodowane jest to głównie tym, że rodzina z mojej i żony strony jest w miarę liczna ale nikomu się nie chce rodzić żadnych dzieci. I tak oto mój syn będzie sobie żył w dostatku, kiedy jego ojciec wypruwał sobie ostatnie żyły pracując po 12 godzin dziennie
No nawet jeżeli jest od tyłu to jest to na pewno jakaś wycięta historia, może na przykład to jest sam prolog.
Ja obstawiam że ona zniknie fabularnie do pierdla i będzie ucieczka misja