Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki mam takie pytanie. Mój facet się mną kompletnie nie interesuje, nigdy nie pyta co się u mnie dzieje, zawsze muszę sama z siebie się otwierać i zaczynac opowiadać. Czy to jest normalne dla introwertykow? Czy pocieszam sie tylko i ma we mnie wywalone? Nie chce wyjsc na atencjuszke ktora wkurza brak atencji, ale no kurde ja jej nie mam wcale :( Z jakimis wyjsciami, wyjazdami tez slabo. On sobie ostatnio kupil samochod, to byla dla niego wazna rzecz, przed zakupem temat zakupu był non stop walkowany, wiec sobie tlumaczylam ze ma wazniejsze rzeczy na glowie. No ale po zakupie nie jest lepiej, tez ciagle jedno, a ja nie istnieje. Jestem sama ze swoimi problemami. On twierdzi ze mam sama z siebie mowic. No ale jak to robie to mam wrazenie ze sie narzucam.. brakuje mi zwyklego co tam, czemu jestes smutna, jak w pracy czy cos. Czy to ja jestem jakas walnieta z braku atencji czy faktycznie cos jest nie tak? Zle mi z tym, bo zawsze to ja zaczynam powazne rozmowy, to mi zawsze cos nie pasuje. On jakby kompletnie nie przejmowal sie takimi rzeczami jak zwiazek, jakby w ogole nie wiedzial co sie w zwiazku robi. Troche mnie to meczy. Mozna tak, ze sie chce z kims byc a sie tak zachowuje? Czy to takie pocieszanie sie z mojej strony? Boje sie ze to kwestia taka ze to nie to, pozna jakas inna i bedzie robil to wszystko za czym tak wzdycham.
#logikarozowychpaskow #zwiazki #porada

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: przyzwyczaił się. Ot, tyle. Nie ma tu żadnej wielkiej filozofii - dopóki nie ogarnie, że starać się to trzeba ciągle, a nie tylko na początku, to zaczniesz się kompletnie wypalać. Z biegiem czasu ogarniesz, że to jednak nie to, zaczniesz szukać szczęścia dookoła, a typo zacznie pisać na wypoku wysrywy, że polki to tamto. I w sumie to działa w obie strony - kobieta się przestaje interesować, facet szuka
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a czy na pytania co u ciebie i jak w pracy, odpowiadasz, najczęściej, że źle i wiążą się z tym negatywne emocje? Był inny na początku jak się poznaliście, czy wcześniej tego nie zauważałaś, jeżeli taki jest to tego nie zmienisz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim a nie możesz mu powiedzieć tego co nam tutaj? Czyli że czujesz się całkowicie pozostawiona sama sobie i że nie czujesz zainteresowania z jego strony Twoja osobą. Powiedz mu jakich pytań potrzebujesz. Jak będzie zapominał to mu przypomnij o tej rozmowie. Jak takich iteracji z rozmowami na te same tematy by się aktywizował nic nie dają to niestety nie wróżę dobrych rzeczy dla tego związku.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 4
Anonim (nie OP): Chcesz przynosić brudy do domu? bo dosłownie to tak działa, kobiety często przynoszą brudy z ulicy albo z pracy do domowego zacisza niszcząc tym samym tą piękną sterylność ,harmonię i spokój, a już nie wspomnę że jak są dzieci w domu to one przy dzieciach poruszają tematy których dziecko nie powinno usłyszeć bez odpowiedniego wprowadzenia albo odpowiedniego wieku i potem z tego powodu powstają ogromne problemy, wszystko bo
  • Odpowiedz
@woskrosenie: Tak xD To jest właśnie najlepsze, że one się w ogóle nie uczą. Ale to nic dziwnego, przecież wiele córek popełnia dokładnie takie same błędy jak ich matki. One mają to w naturze już zakodowane. Smutne to dosyć.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak on chce gadać o tym jaki samochód sobie kupi, to gada o tym i nie czeka aż z niego to zaczniesz wyciągać
nie przejmuje się że się tobie narzuca

zastosuj podobną technikę - jezeli chcesz o czymś rozmiawiać to nie czekaj aż on będzie z ciebie to wyciągać, tylko zacznij mówić

i dopiero wtedy będzie można zaobserwować jego reakcje - czy słucha, interesuje się, czy ma w dupie
  • Odpowiedz