Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej mam takie pytanie. Założyłem koledze ze studiów konto na Facebooku bo nie miał. Zdjęcie wziąłem z WA. Zrobiłem to z głupoty bo chciałem se posmieszkowac. Zaprosiłem jego kuzyna i teraz napisał mi, że to karalne a sprawę zgłosił temu dotkniętemu kuzynowi. Czy rzeczywiście policja tak ściga za tego typu rzeczy? Nie wykorzystałem jego wizerunku w niecnych celach. Jak to się może skończyć dla mnie.

#facebook #pytanie #policja #prawo

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Art 190 kodeksu karnego, przytocze:
§ 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby dla niej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia, poniżenia lub udręczenia lub istotnie narusza jej prywatność,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek, inne jej dane osobowe lub inne dane, za pomocą których jest
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): @Jakub_Olkiewicz Kubo YT nie chciał mi przepuścić całej parafrazy tej anegdoty Borka. Wkleję tutaj jeśli chcesz, a nie mam konta, więc przez anonim ,,Przypomniała mi się ta motywacja Henrika Ojamy na Stadionie Śląskim....z Polską, co co wiesz Thomas Haberli wyszedł gdzieś do ubikacji na 15 minut, tam kogoś spotkał w korytarzu i pozostał poza szatnią. No i chłopaki później opowiadają, że Henrik Ojamaa rozpisał Polskę i mówi:
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @razzor91 tylko, że ten koleś nie wie że to ja. Nie chce się zdradzać. Myślicie że policja będzie dociekała kto założył te konto itp. Facebook raczej nie udostępni od tak danych komuś. Policji na pewno. Tylko czy im będzie się chciało dociekać tego, kto i po co założył te konto.

• Odpowiedz