Na czym polega fenomen Taylor Swift? To jedyna popowa gwiazda, której nie lubie żadnej piosenki. Potrafię docenić Shakirę, Britney Spears, Katy Perry czy Rihanne - każda z nich ma przynajmniej kilka fajnych hitów. U Taylor Swift nic mi nie wpada w ucho. Nie wydaje mi się też by często ją puszczali w radio. #taylorswift #muzyka #pop #swiat #radio
@WykopowyInterlokutor: w sumie też nie lubię jej muzyki, jest dla mnie zupełnie nijaka, ale jest utalentowana, sama pisze swoje piosenki, gra na instrumentach, w sumie nie miała chyba nigdy jakichś naprawdę wielkich skandali. Większość jej piosenek to takie country-popowe pierdy o złamanym sercu dla nastolatek, ale ludziom się to podoba to niech sobie słuchają.
Chuopy sobie walą do niej, bo jest ładna, ma bardzo oryginalną urodę.
@WykopowyInterlokutor: Już tłumaczę. Według mnie tworzenie popowych hitów w stylu Rihanny i Katy Perry jest najsłabszą stroną Taylor Swift. Próbowała zrobić takie hiciory, niektóre się przebiły, ale jeżeli rozliczać by Taylor tylko za radiowe hiciory, to pewnie nie byłaby w pierwszej 10 najlepszych piosenkarek.
Jest to pewnie związane z tym, że aby stworzyć hicior potrzebni są przede wszystkim producent muzyczny i pisarz piosenek, który już niejeden hicior napisał. Potem taka dwójka daje nutę Rihannie i ona śpiewa. Tak było chociażby z "This is what you came for". Rihanna zaśpiewała, Calvin Harris wyprodukował, a ... Taylor Swift napisała piosenkę.
Ogólnie rzecz biorąc, Taylor Swift jest przede wszystkim osobą tworzącą piosenki. Potrzebuje też producentów, ale to raczej ona dyktuje tym producentom co mają robić, a nie odwrotnie. Nie wspominam o tym, że jej teksty są mega doceniane, ale ja jestem Polakiem i w angielskich piosenkach na teksty nie zwracam tak dużej uwagi. Ale i tak lubię może z 50 piosenek Taylor Swift, doceniam, że są dobre, ale nie są to typowe umcia umcia radiowe
@WykopowyInterlokutor Widzisz mi np Taylor mocno siada ,a Shakiry nie potrafię żadnego utworu przebrnąć.Wynika to pewnie z tego ze jedna ma mocno latino brzmienie za którym nie przepadam a Taylor ma mnóstwo utworów o codziennych problemach w których gra sobie taka gitara akustyczna czy brzdęka pianino.
#taylorswift #muzyka #pop #swiat #radio
Chuopy sobie walą do niej, bo jest ładna, ma bardzo oryginalną urodę.
A, i ostatnio wyruchała
Jest to pewnie związane z tym, że aby stworzyć hicior potrzebni są przede wszystkim producent muzyczny i pisarz piosenek, który już niejeden hicior napisał. Potem taka dwójka daje nutę Rihannie i ona śpiewa. Tak było chociażby z "This is what you came for". Rihanna zaśpiewała, Calvin Harris wyprodukował, a ... Taylor Swift napisała piosenkę.
Ogólnie rzecz biorąc, Taylor Swift jest przede wszystkim osobą tworzącą piosenki. Potrzebuje też producentów, ale to raczej ona dyktuje tym producentom co mają robić, a nie odwrotnie. Nie wspominam o tym, że jej teksty są mega doceniane, ale ja jestem Polakiem i w angielskich piosenkach na teksty nie zwracam tak dużej uwagi. Ale i tak lubię może z 50 piosenek Taylor Swift, doceniam, że są dobre, ale nie są to typowe umcia umcia radiowe