Wpis z mikrobloga

#gastroskopia #wroclaw

hej ludziska!
pytanie o gastroskopię w znieczuleniu miejscowym.
Jak przeżyć, jakie macie rady?
Jak opanować uczucie duszenia?
Czy lepiej psikać znieczulenie w gardło czy nie?
Czy polecacie prywatnie jakieś miejsce z fajną wyrozumiałą ekipą od gastro?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maria33: Gastroskopia nie jest bolesna. Fakt, jest nieprzyjmna ale do przeżycia. Nie bedziesz się dusiła w czasie badania tylko dokuczać ci będzie odruch wymiotny. Przed badaniem znieczula się tylną ścianę gardła takim środkiem w sprayu i to wystarcza. Całę badanie jest krótkie i trwa kilka minut.
  • Odpowiedz
Do przeżycia ale no nie jest to przyjemne nie jest też jakimś cierpieniem. Dodatkowo miałem badanie wymagające wyrywania części żołądka i czułem jak rwie ( ͡º ͜ʖ͡º) ty lepiej poczytaj co możesz złapać jak źle wysterylizują te narzędzia to jest k problem.
  • Odpowiedz
@maria33: Gastroskopia nie boli, będziesz jedynie mieć odruch wymiotny, więc w efekcie będziesz się smarkać i mogą Ci łzy lecieć, ale bólu przy tym nie ma żadnego. Jedyne co, to możesz się nałykać powietrza (co jest niewskazane w czasie badania, chyba, że sami sprawdzają czy ścianki są podatne na insuflację, ale no życie to życie) i potem czeka Cię soczysty bek, a na końcu wyplucie śliny tak jak po długiej
  • Odpowiedz
@maria33 robiłem jakieś 3 tygodnie temu pierwszy raz gastroskopię i kolonoskopię pod narkoza w medixie (Hirszfelda)

naturalnie trochę się bałem ale dzięki narkozie ogar jest zerowy/ budzisz się po 20-30 minutach, po godzinie idziesz na chatę/ ja sobie wróciłem autem

mogę polecić tą przychodnie
  • Odpowiedz
  • 0
@maria33 Luxmed Świdnicka Przemysław Pyrek, i ja i niebieski korzystaliśmy w tym roku. Złoty człowiek, super panie pielęgniarki . Bardzo pomocny zespół, wpadłam w panikę i mnie uspokajali:D
  • Odpowiedz