Aktywne Wpisy

DarthRegis +274
Never gonna give you up, never gonna let you down
źródło: 568345804_3277212312432587_176385075326835094_n
Pobierz
Dzejkop2399 +1
Powiedzcie mi czy to ja jestem jakiś p------y czy nauczyciele. Zadanie w klasie pierwszej szkoły podstawowej
źródło: 1000011167
Pobierz

Czy jeśli mam problemy z matematyką, jestem humanistą, to czy dam radę nauczyć się tajemnej sztuki programowania? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
- polskim nowożytnym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza tym, podział na nauki ścisłe i humanistyczne nie oznacza, że korzystają one innych narzędzi poznawczych. Wspomniane wcześniej logiczne myślenie jest równie ważne w socjologii czy filozofii jak i w matematyce czy fizyce.
@sperm: To akurat mogłoby działać na Twoją korzyść. Matematyka to zapamiętywanie i wykorzystywanie wzorów, kojarzenie różnych zależności, logika. W programowaniu jest podobnie. Może odnajdziesz się na frontendzie ale nie liczyłbym na programowanie aplikacji desktopowych czy jakiejś funkcjonalności z wieloma zależnościami. Podobnie z zastosowaniem wzorców projektowych, projektowaniem
Myślę, że najlepiej będzie jeśli po prostu spróbujesz nauki programowania, bez żadnych oczekiwań. Może Ci się spodoba, może nie.
Jezu co za brednie, co ma matematyka do obiektowości i pisania własnych klas?
Znam gościa w techbazie co powtarzał matmę, był najsłabszy w klasie i groziła mu 2
Chyba że będzie pisał jakieś programy z grafiką albo obliczeniami. Ale nie oszukujmy się, większość przy klepaniu nie wychodzi poza podstawowe działania, procenty itd.