Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@slashdotdash: Też mu to powiedziałam. Tzn, że nie idiotka, ale że dzieci nie muszą postu przestrzegać, bo muszą mieć pożywne jedzenie, żeby rosnąć i mieć siłę, coś tam blabla.;P
  • Odpowiedz
@biuna: ktoś chyba powinien ZAKONNICE poinformować, że wstrzemięźliwość od pokarmów mięsnych obowiązuje od 14 roku życia, więc taki maluch nie "pójdzie za to do piekła", że mu mama zrobiła kanpkę z szynką.
  • Odpowiedz
@biuna: moja corka 6 lat rownież poszla raz na religie we wrześniu po czym stwoerdzila ze religia jest głupia i siostra tez i nie bedzie tam chodzić . Do dzisiaj nie pokazuje sie na religi :)
  • Odpowiedz
ktoś chyba powinien ZAKONNICE poinformować, że wstrzemięźliwość od pokarmów mięsnych obowiązuje od 14 roku życia, więc taki maluch nie "pójdzie za to do piekła", że mu mama zrobiła kanpkę z szynką

@pani_koralgol: ktoś może powinien zakonnicę poinformować, że piekło nie istnieje i straszenie małych dzieci takimi bajkami jest wybitnie niewskazane dla ich zdrowia psychicznego?
  • Odpowiedz
@biuna: swoją drogą Ty też niezły szerlok jesteś, że mimo braku konkretnych wskazówek od młodego wydedukowałaś, że religia ma z tym związek. Ja bym nigdy na to nie wpadł, ew. pomyślałbym, że nie lubi. Znowu w moich okolicach religii nauczali ludzie, którzy coś tam o niej wiedzieli, a nie dzieci okłamywali.

PS jeśli spotkasz tę katechetkę, to powiedz jej, że ma ciężki grzech, bo dziecko okłamała ( ͡° ͜
  • Odpowiedz