Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak myślicie, jest możliwe by do końca roku znaleźć coś z rynku wtórnego i złożyć wniosek na #kredyt2procent w miastach typu Gdańsk/Wrocław/Poznań? inb4 rychło w czas, nie do końca zależało to ode mnie, sprawy losowe.. Podobno kasa będzie dla wszystkich, którzy złożą wniosek o bekę do końca tego roku. Bardziej obawiam się jednak szukania mieszkania. Pewnie już wszystko przebrane, a jak nie to zazwyczaj zostały kawalerki za pół bańki.
#nieruchomosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak myślicie, jest możliwe by do końca roku z...

źródło: a1ef5e632c610ac4f4cd4ee060506d98

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak myślicie, jest możliwe by do końca roku znaleźć coś z rynku wtórnego i złożyć wniosek na #kredyt2procent w miastach typu Gdańsk/Wrocław/Poznań?

@mirko_anonim: Tak, jest to możliwe, mBank wydaje decyzje nawet w dwa tygodnie. Ze znalezieniem nieruchomość będzie jednak największy kłopot.
  • Odpowiedz
Nikt nie wie czy będzie czy jednak nie będzie, na chwile obecna obietnica jest taka, ze wszyscy, co złożą w tym roku dostaną - czy tak będzie to nie wie tego pewnie nawet sam Edek z pod sklepu.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @marcpol @GOHAN nie jest tak, że liczy się data złożenia wniosku a nie data otrzymania decyzji? Że ten program jest specjalnie tak skonstruowany by wygasnąć w przyszłym roku w przypadku zainteresowania większego niż spodziewane? BTW mBank ma chyba dziadowską ofertę; opłaca się tylko dla posiadaczy konta.
@PfefferWerfer co ja mogę znaleźć za ~600k? Szału nie ma przy obecnych cenach. Celowałbym w dwa pokoje ~50m2 w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ustawa przewiduje jedynie wstrzymanie przyjmowania nowych wniosków po stosownym komunikacie BGK.

Napisałem o czasach wydawania decyzji, bo całkowicie realne jest nawet znalezienie nieruchomości, złożenie wniosków, otrzymanie decyzji, podpisanie umowy i wypłata kredytu do końca roku.
  • Odpowiedz
Mój dział HR ma takie ruchy, że papier potwierdzający zatrudnienie dostałbym pewnie najprędzej w połowie grudnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@mirko_anonim: W takim razie warto zająć się tym już teraz. Zaświadczenie są ważne przez 30 dni od daty ich wypełnienia.
W banku Pekao SA zaświadczenie można zastąpić samodzielnie wypełnionym oświadczeniem.
  • Odpowiedz