Aktywne Wpisy

wykop +12
Nowa aplikacja Wykopu już jest! 💙
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
źródło: wykop
Pobierz
MonazoPL +73
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
źródło: motorola edge 50 fusion monazo
Pobierz

Co do emerytury, to standardowo - nieruchomości i akcje, czyli aktywa przynoszące coraz mniejszy zysk w relacji do pensji średniej czy minimalnej (odpowiednie wyliczenia przedstawię w następnym wpisie), czy macie jakieś bardziej wyrafinowane sposoby?
Pytam z ciekawości tutaj anonimowo, bo jak pytałem znajomych na B2B, czy te dodatkowe 3-4 k miesięcznie jakoś inwestują na przyszłość, skoro nie wierzą w ZUS, czy leci na bieżące wydatki, to po reakcji widziałem, że taka refleksja jest niepożądana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#programowanie #programista15k #pracait #b2b #uop
Jakie by ceny czegokolwiek nie byly, emerytura plus kasa z wynajmu pozwoli sie dobrze utrzymac
Oczywiscie mieszkanie w miescie wojewodzkim, bo powiaty w polsce sie wyludniaja, tam zyja najczesciej starzy ludzie albo ludzie co maja wlasna firme
o emeryturę się nie boję, chyba, że stracę rękę lub wybuchnie 3 wojna światowa, ale wtedy to nic nie będzie miało znaczenia
jak będę brał mieszkanie/dom/samochód to kredo/leasing pod korek
Nie przewidzi... dyserfikacja i jakoś to będzie, a jak nie
@wygryw50k: a potem własnie jak utnie ci rękę, wybuchnie wojna czy coś to to pod korek zrobi kuku. Niskie koszty życia, duże dochody ;) To jest to. Auto to luksus, mieszkanie to inwestycja więc też trzeba to rozpoatrywać inaczej.
a więc, nie dodałem, że takie zobowiązania wziąłbym na siebie tylko wtedy, gdy byłbym w stanie spłacić je w ciągu jednego dnia w razie gdyby była taka potrzeba
drogi samochód to deprecating asset i fanaberia, nie bez powodu nie mam teraz żadnego
@wygryw50k: jesteś po prostu biedakiem xD samochód to podstawa godnego życia, spalinowy, ponad 3.0 i 300KM