Aktywne Wpisy

AnalnyNiszczyciel +1068
Twój samolot którym lecisz do nowego yorku rozbija sie na bezludnej wyspie. Katastrofę przeżywasz bez szwanku Ty i jeszcze jedna osoba która będzie Ci towarzyszyć i od niej będzie zależało w dużej mierze czy przeżyjecie. Ostatnia cyfra po zaplusowaniu powie Ci kto będzie tą osobą.
1. Janusz Korwin Mikke
2. Paris Hilton
3. MacGyver
4. Pudzianowski
1. Janusz Korwin Mikke
2. Paris Hilton
3. MacGyver
4. Pudzianowski

Maaatiz +133
Metro Warszawskie kończy 30 lat. Środek transportu, który odmienił miasto
7 kwietnia 1995 roku to bez wątpienia dzień, który zmienił historie Warszawy. Wówczas mieszkańcy stolicy Polski zaczęli korzystać z podziemnej kolei. Środek transportu, który usprawnił i przyspieszył podróżowanie po mieście kończy dziś 30 lat. Ruszamy zatem w sentymentalną podróż. Jak to było 30 lat temu? I jak się zmieniło metro?
W znalezisku artykuł: https://wykop.pl/link/7685117/metro-warszawskie-konczy-30-lat-srodek-transportu-ktory-odmienil-miasto
#metro #warszawa #
7 kwietnia 1995 roku to bez wątpienia dzień, który zmienił historie Warszawy. Wówczas mieszkańcy stolicy Polski zaczęli korzystać z podziemnej kolei. Środek transportu, który usprawnił i przyspieszył podróżowanie po mieście kończy dziś 30 lat. Ruszamy zatem w sentymentalną podróż. Jak to było 30 lat temu? I jak się zmieniło metro?
W znalezisku artykuł: https://wykop.pl/link/7685117/metro-warszawskie-konczy-30-lat-srodek-transportu-ktory-odmienil-miasto
#metro #warszawa #

Poza tym w Skandynawii definicja włamania jest inna. Tam każdy krok włamywacza w mieszkaniu/domu liczy się jako odrębne włamanie.
No i w Polsce jest taka bieda, że nie ma co kraść ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazlewactwa #emigracja #europa
źródło: 2023-11-10 10_08_38-(1) Marcin Palade w serwisie X_ Włamania na 100 tys. mieszkańców_ Polska 185 Po
PobierzJakiejkolwiek statystyki, które mówią dobrze o Polsce istnieją.
Wykopki:
-u nas inaczej się
@ajuto00: gdzie ty k---a mieszkasz chłopie bo pierwszy raz o czymś takim słyszę u mnie drzwi od domu na wsi od 20 lat cały dzień otwarte i tylko na noc zamykane i nigdy nie miałem żadnych problemów. Polska jest mega bezpiecznym krajem na tle europy i świata i tyle.
Polska jest w c--j bezpiecznym krajem, ze wzgledu na stosunkowo niewielką ilość ciemnych imigrantów. Fakt.
@zeszyt-w-kratke: sam sobie odpowiedziałeś, generalnie przestępczość to domena dużych miast
zaraz jeszcze powiesz, że na ganku nie śpią u ciebie bezdomni w zimę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Issac: Różnica między dużym miastem a wsią czy miasteczkiem jest kolosalna. W dużym mieście sporo bezdomnych, pijaczków, narkomanów i ludzi szukających szybkiego zarobku.
W dużym mieście zostawisz rower zabezpieczony byle linką, po pół godziny nie masz roweru. Ja mam dwa zapięcia do roweru, w tym u-lock,
A na koniec prezentują piękną statystyczke jak u nas mało przestępstw ¯\(ツ)/¯
W teorii. Ale niekiedy trzeba być mocno upartym. Wystarczy poczytać co tu ludzie
"Słyszałem", słowo klucz. Tak to można wszystko powiedzieć. I nie zrozum mnie źle, ja nie mówię że gdzieś nie ma problemu czy większej/mniejszej przestępczości. Chodzi mi o porównywanie różnych statystyk, które niekoniecznie muszą być porównywalne. Nie wiem jak jest teraz w de ale kiedyś standardem było zgłaszanie wszystkiego na policję, w Polsce to "donoszenie" albo trzeba radzić sobie samemu.
Polska policja nadaje sie do wplepiania mandatow na przejsciu, mandatow malolatom za picie lub za predkosc na drodze - nie neguje tego.
Ale jezeli myślisz że w PL sie kradnie wiecej niz w DE/FR/NL/UK to sie grubo mylisz...
Zresztą złodziej jak wpadnie do typowej Polskiej rodziny, to raczej zaliczy w------l i jak dobrze pójdzie to nie skończy zakopany w beczce po kapuście ¯\(ツ)/