✨️ Obserwuj #mirkoanonim Jak wygląda życie na emigracji w Niemczech? Jadę sam. Polacy w ogóle tworzą swoje grupki na terenie Niemiec czy pozostaje samotność? Chyba nie mam co liczyć na to, że znajdę Polki na Tinderze? #emigracja #pracbaza
@mirko_anonim: z mojego dośw. życie tu wygląda dość samotnie, ale to tylko moja wina, a nie kraju czy niemców. Niemcy to bardzo podobni ludzie do polaków tylko zamożniejsi.
@mirko_anonim: Przecież to zależy co będziesz robić. Ja Ci mogę powiedzieć jak wygląda życie moich znajomych, którzy pracują na uniwersytetach, ale pewnie nie jest to reprezentatywne.
Anonim (nie OP): @wykopowy-znawca-expert @DerMitteleuropaer z moich obserwacji np. Ukraińcy trzymają się w Polsce we własnych grupach. Dlatego zastanawia mnie czy można w ogóle spotkać polonię w mniejszych miastach. Jak wyglada życie przeciętnego Polaka w Niemczech? Zwłaszcza, jeśli słabo lub przeciętnie zna j.niemiecki.
Jak wygląda życie na emigracji w Niemczech? Jadę sam. Polacy w ogóle tworzą swoje grupki na terenie Niemiec czy pozostaje samotność? Chyba nie mam co liczyć na to, że znajdę Polki na Tinderze?
#emigracja #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Niemcy to bardzo podobni ludzie do polaków tylko zamożniejsi.
@mirko_anonim: Przecież to zależy co będziesz robić. Ja Ci mogę powiedzieć jak wygląda życie moich znajomych, którzy pracują na uniwersytetach, ale pewnie nie jest to reprezentatywne.
@DerMitteleuropaer z moich obserwacji np. Ukraińcy trzymają się w Polsce we własnych grupach. Dlatego zastanawia mnie czy można w ogóle spotkać polonię w mniejszych miastach. Jak wyglada życie przeciętnego Polaka w Niemczech? Zwłaszcza, jeśli słabo lub przeciętnie zna j.niemiecki.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·