Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Sytuacja obecna i zastanawia mnie czy to normalne. Problem z serii #zwiazki i #zalesie

1. Niebieski nie informuje mnie z góry o tym czy się widzimy czy nie. Jak nie zapytam to zazwyczaj nie wiem tylko dostanę informacje że już się szykuje do wyjścia do mnie.
2. Jak zamierza robić nadgodziny to też nie dostaje informacji. Więc wszystko to czasami losowe godziny.
3. Jak na jakiś plan to widzę po nim że oczekuje że ja mam się dostosować, przykład było coś ważnego dla niego ale nie z serii najważniejszych rzeczy, mogło spokojnie poczekać godzinę lub dwie ale on mnie pospieszał chociaż mówiłam że potrzebuje czasu. Mógł sobie sam to załatwić ale jak pisałam miał już w głowie ustalony plan.
4. On swoje rzeczy przeżywa, moje bagatelizuje. Np jak ma niepowodzenie to jest taki przygaszony a jak u mnie coś się stanie to dostaje serie wyjaśnień dlaczego nie powinnam się tym przejmować.
Ostatnio dostałam info odnośnie mojego stanu zdrowia i widział że się przejęłam, dopytał o co chodzi i kazał się jeszcze nie przejmować. Dosłownie tyle zainteresowania.

Poza tym jest w nim wiele aby to doceniać i robię to, wspieram ale takie sytuacje są dla mnie niepokojące. Być może potrzebuje męskiej logiki, bo może jest źle tylko ja sobie tłumaczę że jest dobrze a może nie... Nie trafiłam na osobę z takim nastawieniem i jestem zdezorientowana.
#pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
w pierwszej kolejności z nim powinnaś o tym porozmawiać i mu powiedzieć o swoich oczekiwaniach, jak to jest - że ciebie niepokoi coś tam,ale on o tym nie wie i ma się domyśleć?

nie jest nauczony życia w parze i takich podstawowych rzeczy nie rozumie, że np. chcesz wiedzieć o której wróci czy coś. używacie jakiegoś messengera czy coś?
jak dziecko 15-letnie wyjdzie na pół nocy i "co się matka
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zrób jak ja mojemu ojcuu, który uważa, że dzieci są jego niewolnikami i mają zyc wg jego planów. Gdy się zjawił niespodziwanie kolejny raz pod moimi drzwiami niezpowiedziany i oznajmił mi przez telefon że mam wyjść bo muszę mu pomóc kupić pralkę, zwyczajnie powiedziałam, że własnie dymam się z kolegą i niech zadzwoni jutro, to sprawdzę mój plan dnia i dam mu znać czy mam czas.
  • Odpowiedz
do do 4 to każdy swoje rzeczy przeżywa a cudze bagatelizuje, tyle że niektórzy potrafią wytworzyć aurę szczerego współczucia. on nie umie

@heniek_8: jaka aura szczerego współczucia? jak na kimś ci zależy to cię to interesuje i chcesz jak najlepiej dla tej osoby, nie masz tak?
  • Odpowiedz
Niebieski nie informuje mnie z góry o tym czy się widzimy czy nie. Jak nie zapytam to zazwyczaj nie wiem tylko dostanę informacje że już się szykuje do wyjścia do mnie.

2. Jak zamierza robić nadgodziny to też nie dostaje informacji. Więc wszystko to czasami losowe godziny.

@mirko_anonim: jego kochanka ma pierwszeństwo przed tobą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz