Aktywne Wpisy
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
catmag +84
Mirki, zwracam się z prośbą o pomoc. Moja siostra przechodziła w Mławie przez pasy z psem, wtem nadjechała kobieta białą Kią Rio (rocznik mniej więcej 2015-2016) i rozjechała na pasach psa a siostrę niemal potrąciła. Z psa zostały flaki na asfalcie a kobieta uciekła z miejsca zdarzenia. Rozmawiała przez telefon jadąc, co widać na nagraniu. Załączony filmik jest z kamerki, która była na budynku 1 skrzyżowanie bliżej ale to ten samochód. Niestety
Spotykałem się z opiniami, że Niemcy są gorszym krajem dla #programista15k #pracait #pracbaza niż Polska. Głównym argumentem wydaje się opodatkowanie na #b2b, nawet przy trochę niższych stawkach dla seniora/lepszego mida to netto wychodzi tyle co dev z Niemiec. Nie jestem jednak taki przekonany, że to od razu lepiej, dev z Niemiec jednak leci na ichniejszym UoPie i ma gwarantowane nawet z 30 dni wolnego no i chorobowe. Więcej tam big techów, więc i ciekawszej pracy. Koszty życia w Polsce już doganiają niemieckie, jedynie nieruchy są rzeczywiście droższe. Już nie mówię o tym, że jako junior w Polsce pracujesz za miskę ryżu, a junior w Dojczach zarabia nieźle, tyle co mid w Polsce, czy o ich służbie zdrowia vs nasza.
Ogólnie rzecz biorąc wnioskuję, że gdyby nie B2B, to w zasadzie nie miałbym jakiejkolwiek zachęty do zostania w Polsce zamiast emigracji do Niemiec. Zwłaszcza, że trochę znam ich język. A nawet i przy tym B2B tak średnio, jednak nie mam tych praw pracowniczych.
Ktoś to analizował na poważniej?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Plus to że trochę znasz niemiecki cię nie ratuje to nie Holandia ani Norwegia
W de ci powiedzą jesteś w Niemczech mów po niemiecku
Oni są dumnym narodem nikt ci nie będzie szedł na rękę
- Nie znasz się na podatkach? Wynajmij księgową - co z tego że odpowiadasz prawnie ty, nie księgowa.
- Lubisz swoją prywatność, nie chcesz rejestrować numeru telefonu w cedigach i podobnych? A co masz do ukrycia, ja jestem wszędzie zarejestrowany, tak jest dobrze i tak ma ci się podobać.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@szmichal: na europejskim zachodzie, w USA programista może o wiele więcej zarabiać i żyć na wyższym poziomie.
@szmichal: przecież faang w usa płaci nawet 500k, 300 normalnie + 200 w akcjach.
@szmichal: no ale napisałeś, że fang to żaden argument na to, że w USA programista zarabia więcej xd