Wpis z mikrobloga

To czego doswiadcza młody mieszkaniec Polski, który nie otrzymał żadnej nieruchomości w spadku jest tak skrajnie potworne, że nawet w Afryce i krajach trzeciego świata nie doznają takich cierpień. Tak skrajnie przewartościowanej rzeczy jak nieruchomości w Polsce w stosunku do zarobków nie było i nie będzie nigdy w historii tego świata.

Nawet te obrazy, które są wystawiane na aukcjach dla snobów za miliony i przedstawiają biały kwadrat na czarnym tle, czy jakieś bohomazy nie mają tak nieadekwatnie zawyżonej ceny w stosunku do realnej wartości jak nieruchy w Polsce.

#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #kredythipoteczny #kredyt2procent #inwestowanie #patodeweloperka
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ynfluencer: Jeszcze cena mieszkań nie jest taka zła, ale cena wzięcia kredytu na to mieszkanie w tym kraju to jakiś absurd. Spłacasz jeszcze raz tyle i do tego jak bank wylicza zdolność to nie stać człowieka na ratę 2 tys. miesięcznie, ale no płacisz co miesiąc 2 tys. zł. za wynajem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Tak skrajnie przewartościowanej rzeczy jak nieruchomości w Polsce w stosunku do zarobków nie było i nie będzie nigdy w historii tego świata.

@Ynfluencer: tymczasem nieruchomości w UK xD nie strasz, nie strasz, bo się zesrasz.
  • Odpowiedz
@Ynfluencer:
Pamiętajcie, że Polski rynek mieszkalnictwa nie jest Polski, jest międzynarodowy, a głównie to unijny. W latach 2016-2021 pomagałem w dokonywaniu zakupów około 10 nieruchomości we Wrocławiu w różnych cenach dla mojego kolegi z Niemiec(Saksonia). Owy znajomy sam mówił mi, że nie tylko on kupował tam nieruchomości, inni Niemcy też to robili, z rozmów ze znajomymi deweloperami dodam, że ponoć sporo Niemców i Czechów dokonuje zakupów inwestycyjnych we Wro.

Później
  • Odpowiedz
@Noc-Kruka: w Szczecinie tez dunczycy dunczykom remontuja kamienice w centrum z otworzeniem orginalnych zdobien i klatek premium. Ladnie wyglada na zewnatrz, ale nikt tam nie mieszka, czysta spekulacja. W filmie wytlumaczenie.
qusqui21 - @Noc-Kruka: w Szczecinie tez dunczycy dunczykom remontuja kamienice w cent...
  • Odpowiedz
@Ynfluencer teoretycznie masz rację, ale praktycznie widać, jak jest. Do ognia oliwy dolał jaśnie wielki rząd, który zaciągnął kredyt za tych, co nie kupują nieruchomości, by je mogli kupić inni. W efekcie deweloperzy mają żniwa.
  • Odpowiedz
@Ynfluencer Jezu dalej to samo grzane? Wy macie coś z banią że ciagle zaprzeczacie faktom i nie możecie zaakceptować tego że nieruchomości rosną i będą dalej w najblizszej przyszłości rosnąć. Jesteście jak sekta co ciagle powtarza "zaraz bedzie koniec świata" tylko gadacie że "zaraz bańka pęknie". Mi się wydaje że was po prostu dupa piecze że za dlugo zwlekaliscie i nie wsiedliscie do pociagu który juz dawno odjechał i zostaliście z
  • Odpowiedz
@mesulete: No to są fakty, że rosną i są napompowane, nie przeczę.

Ale nie można też zaprzeczyć temu, że to czyste oszustwo, bańka spekulacyjna i oderwanie od wartości fundamentalnej.

Poza tym zapominasz o fakcie, że gdy tylko ja kupię to na pewno pierdyknie w dół, więc nie wiem jak możesz tak gadać, mając świadomość, że jestem przeklęty to musiałbym być idiota, żeby
  • Odpowiedz
@Ynfluencer ej a może.. rozważ moją pewną dość szaloną hipotezę.. że wiesz.. że może ty wcale nie jesteś taki inteligentny jak ci się wydaje? Nie no głupoty gadam. Zapomnij.

chłopie spadków w najbliższych latach nie będzie, a nawet jak beda (co jest bardzo mało prawdopodobne) to max 10-15%. Żeby były spadki to musielibyśmy mieć tu wojnę. W każdym innym wypadku rząd dosypie żeby się to dalej kręciło.
  • Odpowiedz