Aktywne Wpisy
Solipsyzm +348
Też macie tego typu wysyp rzeczy z AI na #facebook?
Nie nadążam już nawet tego blokować, wszystkie z tysiącami lajków i komentarzy, chociaż podejrzewam że większość to boty. Mam wrażenie że teoria martwego internetu jest coraz bardziej wiarygodna.
#technologia #fb #ai #sztucznainteligencja
Nie nadążam już nawet tego blokować, wszystkie z tysiącami lajków i komentarzy, chociaż podejrzewam że większość to boty. Mam wrażenie że teoria martwego internetu jest coraz bardziej wiarygodna.
#technologia #fb #ai #sztucznainteligencja
ClaudeSpeed +8
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Miałem wymieniać tylko tłok(Honda CR 85) bo nalatane ponad 40mth (po tłoku nic nie widać, że tyle ma). Ale po ściągnięciu cylindra (nicasil sel. C - tłok 46,96mm vertex) nie wygląda to źle ale jest jedna dosyć spora rysa i trochę głęboka.
Dodatkowo jest luz na łożysku od strony magneta (wyczułem ruszając magnetem góra dół i słychać stukanie).
Co robić z cylindrem? Oddać gdzieś do pomiarów i ogólnej oceny stanu? Czy zakładać kolejny tłok o tym samym wymiarze?
Dodam że motorek miał w cholere mocy, na 3 z gazu sam stawał na koło, palił od kopa.
#motocykle #motocross #honda #hondacr85 #2t #mechanika #motoryzacja
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
To poprzedniemu właścicielowi
Te wżery chyba raczej nie przeszkadzają na tej głowicy?
Więc może po prostu to zostawić i kupić kolejnego tłoka na 46,96 mm?
Bo chcący dać tłoka 46,97 mm muszą przetoczyć?
zauwazyles jakies wieksze branie oleju?
Chyba, że Ci chodzi o olej ze skrzyni ale co to ma do rzeczy :)
Wyślę cylinder do Wojtala Garage żeby to zobaczył zmierzył i ocenił.
Głowica chyba może zostać? Raczej wpływu na osiągi nie będzie to miało
Silnik już wyjąłem. Tak zrobię remont generalny. Luzu na korbie nie ma więc raczej nie będę ruszał. Wymienię łożyska wału, wszystkie uszczelniacze. Sprawdzę łożyska skrzyni etc.
Muszę kupić nowy wybierak skrzyni biegów bo z frezów nic nie zostało. Musiałem kombinować żeby dźwignia się trzymała na wałku.
Chciałem kupić wydech HGS ale to duży koszt.
https://www.greenlandmx.eu/en/hgs-honda-cr-85-r-96-04-exhaust-pipe/HG01E309.html#q=Honda%2Bcr%2B85&lang=en&start=1
Nie mogę znaleźć żadnej charakterystyki tego dyfuzora.
Ale z tego co piszesz to chyba zostanę przy oryginalnym dyfuzorze. Jak i na tych oryginalnych gratach mocy było bardzo dużo. Na 3 biegu z gazu motocykl stawiało na jedno koło.
Ja w sumie to jeździłem tym crossikiem tak w miarę normalnie. Nie latałem cały czas na odcinie. Nie wyjeżdżałem na jakieś podjazdy czy
The pipe is of the highest quality and provides an increase in power at mid-range and a reduction in weight compared to the original.
Więc wzrost mocy w średnim zakresie by wychodziło.
"
No i dźwięk wiadomo jak kupi się końcówkę do tego to zmienia się pewnie wyraźnie.