Aktywne Wpisy
Za granicą
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
skar +432
Czołem! Mireczki z #gastronomia #restauracja potrzebuje waszej pomocy!
Stworzyłem swój produkt, którego próbki chcę wysłać do szefów kuchni, aby poznać ich opinie na jego temat.
Mianowicie chodzi liofilizowany czosnek. Czosnek ten jest nieporównywalnie bardziej intensywny w smaku i aromacie niż znany wszystkim czosnek granulowany. Dodatkowo zachowuje praktycznie wszystkie wartości odżywcze świeżego czosnku, posiada czysty skład (100% czosnek), surowiec wykorzystany do produkcji to odmiana 'Harnaś' i pochodzi od lokalnego rolnika. Czosnek przed liofilizacją został zblendowany i ma formę sypką, natomiast po dodaniu do sosu lub dania, kiedy naciągnie odrobinę wilgoci staje się nie do odróżnienia z czosnkiem świeżym.
Poszukuję
Stworzyłem swój produkt, którego próbki chcę wysłać do szefów kuchni, aby poznać ich opinie na jego temat.
Mianowicie chodzi liofilizowany czosnek. Czosnek ten jest nieporównywalnie bardziej intensywny w smaku i aromacie niż znany wszystkim czosnek granulowany. Dodatkowo zachowuje praktycznie wszystkie wartości odżywcze świeżego czosnku, posiada czysty skład (100% czosnek), surowiec wykorzystany do produkcji to odmiana 'Harnaś' i pochodzi od lokalnego rolnika. Czosnek przed liofilizacją został zblendowany i ma formę sypką, natomiast po dodaniu do sosu lub dania, kiedy naciągnie odrobinę wilgoci staje się nie do odróżnienia z czosnkiem świeżym.
Poszukuję
Dlaczego tak jest? Zawsze miałem wrażenie, że te wszystkie apartamentowce, domy to są nienagannie urządzone a tu się okazuje, że z zewnątrz ładne a w środku brzydactwo. Ja się zastanawiam czy dobrze dobrałem biel ścian czy odcień zasłon do koloru sofy a tu ktoś stawia meblościankę w kolorze kalwados i jest zadowolony(?)
#mieszkanie #remontujzwykopem #aranzacjawnetrz #pytanie #polskiedomy
@CalibraTeam: jako polacy mamy niski poziom zmyslu estetyki, pojedz np. do wloch i wyjdz na ulice i zobacz jak sa ubrani wlosi, idz na ulice zobacz jak chodza ubrani polacy, u nas wystraczy, ze jest jako tako, na szczescie powoli sie to zmienia, ale bardzo powoli
Albo po co kupować jak te 20-letnie są ok.
@Miszcz_Joda: i te kolorowe śmieci na ulicach
@Misiopysioo: dlatego podalem przyklad ubioru, chodzilo mi o takie porownanie. @Buko_von_Krossig to prawda syf maja konkretny
@DrCieplak: tego nie wiesz, to moze byc tylko Twoje odczucie, wydajac nawet i 30 zl na miesiac mozna dobrze wygladac
@CalibraTeam: Zapomniałeś o jednej ważnej rzeczy. Dla dwóch osób takie ~50 m^2 to nadal może być za mało miejsca do przechowywania wszystkich pierdół i pierdółek jakie uzbierałeś przez życie. Stąd potrzeba budowania giga meblościanek które pomieszczą wszystkie te koszulki kupione na wyprzedaży (i nigdy nie założone) oraz masę innych przydasiów z którymi ciężko się rozstać.
Meble tworzące akcent w salonie i nie spełniające jednocześnie funkcji przechowawczej to