Wpis z mikrobloga

potrzebuję pomocy w wyborze sprzętu, chcę sobie zbudować siłownie w domu, mam dużo miejsca, powiedzmy, że budżet do 10k, ale nie muszę tyle wydawać, wolałbym pewnei mniej xD
chciałbym klatkę, wyciąg, sztangę, obciążenie, jakieś maty pod to wszystko

mam na oku:
- klatkę z wyciągiem od dav-ski - tego nie jestem do konca pewien
- bumpery od axxo - tu akurat jestem dosyć pewny, wiem że mogę taniej, ale lubię takie talerze i to chyba całkiem łatwo sprzedać w razie co

poza tym:
- no i kupiłbym jakiś gryf olimpijski bo jednak przyjemniej się tym operuje, tutaj nie wiem co wybrać żeby nie przepłacić bez sensu, ale z tego co widzę to 800-1000 i tak trzeba wydać, chętnie przyjmę jakieś rady
- no i nie wiem co z ławką, jak na siłce ćwiczyłem to lubiłem te płaskie z eleiko, bo były fajnie szerokie, ale chciałbym też mieć możliwość regulacji i jeszcze najlepiej żeby kółka miała, a wydaje mi się że ciężko o taką szeroką i fajną regulowaną?
- no w podkładkę pod to wszystko się nie zagłębiałem, ale to będzie w pokoju z drewnianą podłogą więc pewnie im grubsze tym lepsze? ktoś coś?

wszelkie rady i komentarze mile widziane

#mirkokoksy #mikrokoksy #silownia
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

- bumpery od axxo - tu akurat jestem dosyć pewny, wiem że mogę taniej, ale lubię takie talerze i to chyba całkiem łatwo sprzedać w razie co

@mvvpe: zobacz czy nie wyjdzie ci taniej kupić dwa bumpery, żeby mieć dobrą wysokość sztangi od podłogi i amortyzację a resztę talerzy dobrać od rzemieślnika z OLXa
  • Odpowiedz
@mvvpe: w temacie racka podbij do @Szefu. Porządna regulowana ławka to spory wydatek, ale Grand ma super i chyba gwarancję na 300 kg. Obciążenia i gryfu szukałabym na OLX - teraz covidowy szal przeminął i można w dobrych cechach wyhaczyc. Oczywiście szukaj tylko olimpijskich.
  • Odpowiedz
@mvvpe: też zależy czy dźwigasz jak @IntruderXXL czy jak @IntruderXXD ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Sam właśnie buduje siłkę i mam podobny zestaw.

Ławka regulowana np. od davski (mam) albo k-sport ~600zł
Gryf ten od axxo (taki mam) 950zł lub studio mocy (import że
  • Odpowiedz