Wpis z mikrobloga

Jak tak dalej pójdzie to za 10 lat będziemy grali w 240p skalowanym do 4K ( _)

DLSS i FSR to GAMINGOWA PATOLOGIA i jeśli będziemy się na to godzić to twórcy będą mieć totalnie w------e na optymalizację. 30 klatek nadal pozostanie standardem na konsolach a na PC utrzymanie 60 będzie coraz trudniejsze bez podzespołów z NASA.

Trzeba zakopać tę technologię jak najszybciej!

#dlss #gry #pcmasterrace #konsole
Larsberg - Jak tak dalej pójdzie to za 10 lat będziemy grali w 240p skalowanym do 4K ...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Larsberg: @Rapsii Oczywiście żartowałem. Użycie dls-ów i fsr-ów wynika z tego, że mimo że niektórym ludziom się to podoba a niektórym nie - to gry dzieki tej technice mogą używać mniej zasobów do renderowania w mniejszej rozdzielczości.

Możesz sobie jako deweloper tego nie używać, ale wtedy konkurencja będzie robiła lepiej wyglądające gry. W niższych rozdzielczościach tego nie widać, ale tak zaczynając od 1440p w górę sam dlss potrafi robić
  • Odpowiedz
  • 8
@scriptkitty: Gry który wyszły w tym roku jak Starfield czy Alan Wake 2 nie wyglądają lepiej od Red Dead Redemption II z 2018 roku a wymagania mają chyba z dwa razy większe. Gdzie tu logika?
  • Odpowiedz
Gry który wyszły w tym roku jak Starfield czy Alan Wake 2 nie wyglądają lepiej od Red Dead Redemption II z 2018 roku a wymagania mają chyba z dwa razy większe.

@Larsberg: To chyba nie grałeś w AW 2. U mnie wygląda dużo lepiej niż RDR2. Tak samo zresztą jak Cyberpunk.

Co do Starfielda się zgadzam. Dla mnie to jest po prostu słaba gra. Co nie znaczy, że sama technica
  • Odpowiedz
@Larsberg: @scriptkitty chcą nas zmusić do kupienia konsol ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale rzeczywiście, podczas pandemii kupiłem RTXa 3060 za ~1800zł, wiadomo że 60 na końcu to raczej dla casuali ale powoli mam wrażenie że to nie jest karta aby móc grać w nowe gierki w rozsądnej jakości. Z jakiegoś powodu wymagania zaczynają szybko rosnąć, a gry wcale lepiej nie wyglądają.

Ostatnio jeszcze kupiłem 4090
  • Odpowiedz