T.....Y
T.....Y
To ja
539
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
curiousboi
@walokid: myślałem, że napiszesz przestałem palić zioło i pomogło, nie czytam już 7 lat xD
57
dzieciolnabaterie
dzieciolnabaterie
@Theo_Y adhd
43
walokid
@Theo_Y: miałem tak samo. Przestałem palić zioło i pomogło. Nie pale już prawie 7 lat
10
TheDziobaker
TheDziobaker
@Theo_Y: Nie wiem, ale ADHD może powodować problemy. Albo zagadujesz innych i nikt nie chce z Tobą gadać albo wręcz przeciwnie i nie skupiasz się na rozmowie; sprawiasz wtedy wrażenie nieobecnego i niezainteresowanego.
9
e.....k
e.....k
@Theo_Y Też tak mam. Teraz czytam te komentarze i wszystko się zgadza XD Zawsze mialem problemy ze skupieniem, ale moja matka mi mówiła, że jestem po prostu głupi i sie nie staram. Nie potrafię sie uczyć bez muzyki i bawienia się czymś w dłoniach, jak sie do czegoś przygotowuje to chodzę po calym domu w kółko. Ludzie często zwracają mi uwagę, że za cicho do nich mowie, wszystko się zgadza. Mam
8
dzieciolnabaterie
dzieciolnabaterie
@mtgosciu nie używałem nigdy tiktoka a miałem problemy z koncentracją już w szkole podstawowej jak jeszcze nie miałem nawet internetu
5
T.....Y
T.....Y
@walokid: no ja nigdy nie palilem nic nie zazywalem.
4
T.....Y
T.....Y
@JaTuNowy: nikt mnie nie zdiagnozowal bo niby kiedy. Czlowiek sie meczy i widzi ze to raczej nie z bycia debilem tylko czego innego, a poza prochami to za wiele sie z tym nie zrobi, wiec..
4
TheDziobaker
TheDziobaker
@Theo_Y: Jak już kilka osób napisało to brzmi jak ADHD. Przy ADHD mózg oczekuje większej ilości bodźców a przy czytaniu w bezruchu jest ich za mało i mózg tworzy je sobie sam, np. natrętnymi myślami. Można sobie pomóc dodając samemu jakieś bodźce np. słuchając spokojnej muzyki, białego szumu, bawiąc się fidget spinnerem czy czymś podobnym no i oczywiście leki też pomagają.
3
TheDziobaker
TheDziobaker
@Theo_Y: Trudno powiedzieć czy to kwestia ADHD czy czegoś innego. Miałem sporo problemów w sytuacjach towarzyskich i mi diagnoza ADHD bardzo z tym pomogła (i to nie tylko dzięki lekom ale też dzięki temu, że teraz wiem jak działa ADHD i wiem też jak sobie z tym radzić). Druga rzecz która mi pomogła to wizyty u logopedy dzięki czemu mówię głośniej i wyraźniej - nagle się okazało, że to nie
3
H.....u
H.....u
@Theo_Y: jak to jest ze jak trzeba czytac krzyzakuw to mozna myslec dwie rzeczy na raz a jak nie to ledwo jedna rzecz potrafie myslec
2
TheDziobaker
TheDziobaker
nie adhd tylko przez tiktoki i inne gówna uczysz się koncentrować na max 5 sekund.

@mtgosciu: Tak tak, w latach 90 TikTok mi zrył banie xD Weź zachowaj swoje mądrości dla siebie.

i jak działają te tabletki?

@hadrian3: Jesteś bardziej skupiony, spokojniejszy, łatwiej jest Ci się zmotywować do działania. Ogólnie życie staje się nieco łatwiejsze. W ogóle ciekawe jest to, że u osób z ADHD stymulanty mają odwrotny
2
dzieciolnabaterie
dzieciolnabaterie
@Theo_Y myślałem że nie wiesz
1
LifeReboot
LifeReboot
@Theo_Y: miałem tak samo. Pomagała przerwa w czytaniu, przemyślenie co chciałem, przelanie na papier.
1
TheDziobaker
TheDziobaker
@wiaderkoo: Znalazłem psychiatrę który specjalizuje się w ADHD. Powiedziałem, że ktoś mi zasugerował zbadanie się (bo tak faktycznie było). Przed wizytą zrobiłem sobie jakiś test online aby w ogóle wiedzieć czy jest sens przychodzić. O samym ADHD nie czytałem kompletnie nic bo bałem się, że będę wiedział co mówić a chciałem, aby badanie było wiarygodne.

Wizyta trwała dwie godziny gdzie psychiatra dał mi jakieś śmieszne zadania do zrobienia (nie chce mówić
1
mtgosciu
@dzieciolnabaterie: nie adhd tylko przez tiktoki i inne gówna uczysz się koncentrować na max 5 sekund.
1
bregath
bregath
Jedyna książka, przy której zasnąłem na 2 stronie - Lalka. Nigdy jej nie przeczytałem. Nie wiem dlaczego, ale jak tylko zacząłem ją czytać to nagle światło przygasło, czas zwolnił, powieki stały się ciężkie, na niebie pojawiły się ciemne chmury (ale nie padało), świat stracił kolor, w powietrzu unosił się zapach starego pergaminu, a głosy domowników jakby stłumione się stały.
Sen nadszedł błogi, nieprzenikalny, a książka przestała mieć znaczenie.
1
stefan-dzierzynski
@mtgosciu: ooo pan widze z akdaemi chlopskiego rozumu xDDD
1
niebadzogrem
@Theo_Y: no dokladnie tak mam kilka nudnych stron i ksiazke odkladam xd musi byc ciagle akcja i sie cos dziac
1
T.....Y
T.....Y
@dzieciolnabaterie: wiem i co w zwiazku z tym?
0