Aktywne Wpisy

jedz_se +368
16.06.2025 zostałem zaatakowany na klatce schodowej własnego domu przez syna współwłaścicielki nieruchomości. Jest to przestępca skazany prawomocnym wyrokiem z maja 2024 roku za groźby karalne (groził, że mnie zabije) oraz uszkodzenie ciała powyżej 14 dni (wyłamanie palca z uszkodzeniem ścięgna) odbywający obecnie karę w zawieszeniu. Przestępca, Paweł Łakomy, zepchnął mnie ze schodów, po czym zaczął okładać pięściami, krzycząc 'zabiję Cię). Z trudem wyrwałem się, wzywając pomocy na ulicy uciekłem do swojego mieszkania
źródło: wyrok
Pobierz

Zabawa polega na tym, żeby wypisać 5 gier, które Waszym zdaniem absolutnie każdy powinien ograć, takie absolutne perełki które zostają w głowie na zawsze.
Jeśli macie więcej takich tytułów niż 5 to wiadomo, też dodajcie.
Ja zaczne:
1.
Jeśli macie więcej takich tytułów niż 5 to wiadomo, też dodajcie.
Ja zaczne:
1.

@Krolowa_Nauk: A ja myślę, że wiele osób chciałoby cofnąć czas i nie płodzić dziecka ale nikt nie ma odwagi tego powiedzieć. Ciężko przyznać się, że do czegoś takiego przed samym sobą a co dopiero przed innymi ludźmi.
@kopawdupeswiniom: a czy ta nowa istota musi mieć potrzebę zaistnienia aby zaistnieć? Nic tu nie pisałam o żadnej potrzebie jakiegoś nieistniejącego bytu( ͡° ͜ʖ ͡°)
Aby musiała mieć musiała by istnieć, ale ten fakt działa tylko na twoją niekorzyść jeśli ją zrobisz.
Trochę patrząc na znajomych którzy wcześniej doczekali się dzieci zazdrościłem, bo fajnie móc pogadać pośmiać się, pograć w planszówki czy rozkminiać zadania z matmy z podstawówki :) wraz z młodą wersją 'siebie'.
Mam synka póki co maluch mega pogodny i pozytywny
@Tacho_: a weź ich zapytaj, czy żałują. Przecie narzekanie to nasz sport narodowy
Patrząc na mojego niebieskiego, to mimo tych trudów i trudnych pierwszych lat małego bombello, teraz ma ziomka, który gra z nim gry, wygłupia się, może kupować karty Pokemon i nie zastanawiać się, czy to głupio wygląda xD i zawsze gdzieś tam człowiek widzi taką małą kopię siebie w
Było z nimi ciężko na początku ale teraz jak w miarę ogarnięte się przytulają do mnie, to moje kamienne serce rozmięka
@tajfunkanalia: Ktoś już pewnie odpisał, ale nie chce mi się szukać.
To, co piszesz, to jest kompletna bzdura. O ile "korzystaniem z życia" nazywasz podróże, zwiedzanie, aktywne spędzanie czasu, czy hobby. Albo się potrafi korzystać z życia, albo się nie potrafi korzystać z życia. Dzieci tutaj niewiele