Wpis z mikrobloga

Swoją drogą śmieszne jest to że niby lewicowi demokraci w USA okazali sie byc totalnymi dominatorami w polityce zagranicznej i trzymaja za morde połowe swiata, a "twardzi" prawicowi republikanie za trumpa byli miękkimi fajami ktore ukladaly sie z Rosja i Chinami.

Reagan musi sie teraz tak przewracac w grobie ze moznaby pod niego podlaczyc jakąs turbine i zasilic nia połowe stanów

#izrael #usa
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 129
@OddajButa123: przeciez za Trumpa byl spokoj na swiecie oprocz syrii a teraz jest pozar za pozarem, poczynajac od Afghanistanu, Ukrainy na bliskim wschodzie I Tajwanie konczac. Wszyscy uznali ze demokraci to miekkie faje I zaczeli harcowac
  • Odpowiedz
@OddajButa123: Ja wiem czy to takie dziwne? Konserwatyści amerykańscy tam mają długą tradycję izolacjonistyczną wynikającą być może z ich głupiej, indywidualistycznej wizji świata pod tytułem "mi chodzi tylko o to żeby wszyscy o----------i się z ode mnie, moich piniędzy, mojej spluwy, mojego dymiącego pickupa i mojej własności". Tak się nie da. Nie ma tak łatwo. Albo rybka i szeryf światowy jest szeryfem, albo pipka i wszyscy się o----------ą, ale szeryf
  • Odpowiedz
od razu oficjele obecnej administracji tam pojechali żeby pokazać chińczyko

@justkilling: Co skończyło się chińskimi sankcjami na tajwwnskie rolnictwo, dla którego Chiny to 3/4 rynku co spowodowało tam załamanie. Potem Nancy Pelosi prosto z Tajwanu poleciała do Korei Południowej, gdzie przez jej wcześniejszą wizytę na Tajwanie, spotkania odmówił jej prezydent Korei Południowej i musiał jej starczyć szef parlamentu.
Ostatnio natomiast Blinken publicznie powiedział, że popiera status quo jakby Tajwan chciał
  • Odpowiedz
@OddajButa123:ale za Trumpa nie zaatakował tylko za Obamy i Bidena więc jeśli miałbym wybierać to wolałbym żeby było spokojnie jak za republikanow. Totalna dominacja polega na tym że każdy wróg siedzi cicho i boi się p---e otworzyć
  • Odpowiedz
Wykonianie było planowe, plan był jaki był ¯\(ツ)/¯

@justkilling: Nie, z dnia na dzień zostawili otoczonych Brytyjczyków, nie przeprowadzili akcji zebrania swoich afgańskich współpracowników choć wiedzieli o tym co najmniej od roku. W tym nic nie było z ustaleń z Talibami z Kataru.
  • Odpowiedz
nie przeprowadzili akcji zebrania swoich afgańskich współpracowników choć wiedzieli o tym co najmniej od roku

@djtartini1: Bo plan tego nie zakładał w ogóle xD Przecież plan zakładał że siły afgańskie będą ich osłaniać i zostawią im władzę, a nie, że talibowie wejdą do miasta wraz z ostatnimi odlotami. Wycofano najpierw sprzęt pozwalający utrzymywać kontrolę, a potem się dziwiono że kontrola została stracona.
  • Odpowiedz