Wpis z mikrobloga

@naimon: lewica ktora obiecuje 4800 brutto minimalnej, dopłatę 1000 zł do kazdego studenta i 300 tys mieszan w kadencje?
lewica to juz taka odklejka ze nawet szkoda komentować
lewica ktora obiecuje 4800 brutto minimalnej, dopłatę 1000 zł do kazdego studenta i 300 tys mieszan w kadencje?

lewica to juz taka odklejka ze nawet szkoda komentować

@TS_X9: odklejka w #!$%@?, minimalna całe 600zł większa, niż ta która wejdzie w przyszłym roku, co jest i tak mniejszą podwyżką niż z tego roku na przyszły, z 3400 na 4200.
a te pieniądze będą ladować do swoich portfeli jak za starych czasów

@TS_X9: Wiem ale odnosiłem się do wpisu kolegi wyżej który to napisał. Daltego podniosłem kwestie tego że oni mówią o braku miliardów a on pisze jakoby te pieniądze były tylko oni chcą je ukraść, więc mu napisałem że tej skali pieniędzy to do własnych kieszeni politycy nie kradną. #!$%@?ą na głupoty to tak, ale dla siebie to kradną miliony,
@justkilling: to pomnoż 600 zł razy ilość minimalnych i powiedz ze wychodzą grosze XD ciśniesz pis a sam mowisz ze podwyzka minimalnej to 70% sredniej to nic takiego - widac ze juz zaczales weekend :D
głosuj wcześniej z pisem na 13,14,15, waloryzacje 500+, proponuj kredyt 0%

@TS_X9: dlatego nie mógłbym być politykiem. Pamiętać (chyba?) jak głosowałem w wielu sprawach, a potem z przekonaniem oskarżać drugą stronę? To albo zaczadzenie polityczne albo wyrachowanie godne psychopaty (albo to i to)
@Czloneknarodu: PO to typowa neoliberalna partia polityki austerity - tj. obcinania podatków korpo i tym najbogatszym - ale tym faktycznie najbogatszym jak Kulczyki i inni ich oligarchiczni koledzy, a nie p0lackiej "klasie średniej" - czyli klepaczom kodu za 10k na B2B co to się ubzdurało, że są bogaczami...

Oczywiście #!$%@? wtedy dług i dziura w budżecie (jak to zawsze przy rządach neoliberałów) i wtedy trzeba ostro #!$%@?ć podatki reszcie społeczeństwa.