Aktywne Wpisy
padzi +195
Dobry wieczór wszystkim. Dzisiaj zostałem opiekunem małego kotka. Około godziny 16 przybłąkał się kotek, a raczej kotka, zdjęcie poniżej. I teraz leży obok mnie na kanapie i mruczy. To co zrobiłem to zapewniłem jej jedzenie, zrobiłem w łazience prowizoryczną kuwetę. Koleżanka dodała posta na lokalną grupę fejsbukową, czy ktoś nie szuka kotka.
#koty #norwegia
#koty #norwegia
Dzikamery +25
#raportzpanstwasrodka dorosły mężczyzna w naszych czasach. Mówcie co chcecie ale dla mnie tam się nieźle w głowie dzieje.
Ja rozumiem, że sondaże sprzed miesięcy rozbudziły apetyty, ale gdyby konfiarze naprawdę wierzyli w to, co mówią i nie ufali "lewackim sondażom", to wynik Konfy odczytywaliby jako sukces. Konfa wprowadziła do sejmu ponad 60% więcej posłów i awansuje z koła do klubu mającego znacznie więcej możliwości w sejmie, np. składania swoich ustaw. Wskażcie mi partię, która nie wzięłaby w ciemno scenariusza "za 4 lata będziecie mieć 60% więcej posłów i dużo silniejszą pozycję w sejmie".
Nie wspominając już o tym, że gdyby Konfa dobrze to rozegrała, to ma szansę podkopać spójność koalicji rządzącej i np. wskoczyć do władzy w miejsce Lewicy.
No ale to wszystko jest bez znaczenia, bo PIS przegrał. Płacz, rozpacz, armageddon, bo Kaczyński przegrał i teraz Tusk będzie rządził.
#polityka #konfederacja #bekazkonfederacji #neuropa #4konserwy
@lewoprawo: bo takie wrażenie chcesz odnieść.
@ChempyTuj: nie do końca, nadal
Nawet ja, który nie trawię Konfy, dostrzegam przed nią te możliwości. No niestety, ale polityka to mozolna praca i posuwanie się do przodu małymi krokami,
przeciez te pajacowania mencena daly wlasnie te 7 poslow, kucy i dzieci jest malo w polsce, do wielu nie dociera co znaczy dzietnosc na poziomie 1, nawet jesli przekonaja kucy z polibudy to bedzie ich tylko tylu ilu
@lewoprawo:
Bo chcesz tak myśleć i taka narracja pasuje Ci pod z góry założoną gebelsowską tezę, że konfa wejdzie w koalicje z pisiorami?
Ja tam się cieszę, i sam mówiłem, że główny cel wyborów, czyli odciągnięcie pisu od władzy
@lewoprawo: najwidoczniej nie umiesz czytać ze zrozumieniem ¯\(ツ)/¯
@lewoprawo: ponieważ pasuje ci to pod własną narrację. Nie dziękuj.
@lewoprawo: Konfiarze to niestety dzieci. Jeśli coś ma działać na skalę kraju (firma, partia, stowarzyszenie itd.) to potrzeba wielu lat by to zbudować. To rozumieją dorosli ludzie, co planują na 15-20 lat do przodu. Konfiarze to dzieci, co myślały, że jak zrobią dużo szumu to z
Gdyby konfa miała te 15% i 40 posłów utworzyłaby rząd z PISem i byłoby to znacznie mniejsze zło niż rząd KO, 3D, Lewica. Nasz nowy rząd póki co obiecał kilka razy więcej socjalu niż pis przy mniejszym budżecie (większe obniżanie podatków niż konfa). Nawet jak uwolnią kasę