Przy.ebałęm kaskiem w asfalt, że huknęło jak z armaty. Głowa cała, rower cały, spodenki całe. Szlif na łokciu, biodrze i kolanie kiedyś się wygoi. Czyli bez strat. PS. Zakładajcie kaski na rower! PS2. Zdjęciami szlifu nie będę epatował.
@MisterDI: W alei parkowej, pośrodku asfaltu była szczelina dylatacyjna na ok. 5 cm z metalowym paskiem. Przejeżdżając ją z lewej na prawą, uślizgnęło się na mokrym koło i TRRRRRRACH!!!!! @tresor To był moment. @sztach Nie sprawdzałem jeszcze jego stanu. Może cały?
@Jerzu: po takim uderzeniu jak opisujesz kask powinien być wymieniony, to nie zwykły upadek kasku z kierownicy, a z Twoją głową z 'wieksze' wysokości, więc na pewno się kaskowi oberwało.
A czy idzie za tą wymianą jakiś rzeczywisty powód, to nie wiem, bo wszystko można zgonić na mikropęknięcia
Dziś rano pojechałem zrobić zdjęcie. To na tym gównie się wywaliłem przejeżdżając dość szybko z lewej na prawą stronę, a padał deszcz. @MisterDI: @tresor @Kremufka2137 @Kexu Kask wygląda na cały, znam teorię, która każe wymieniać. Ja mam inną: "jeździć, obserwować"( ͡°͜ʖ͡°)
Przy.ebałęm kaskiem w asfalt, że huknęło jak z armaty. Głowa cała, rower cały, spodenki całe. Szlif na łokciu, biodrze i kolanie kiedyś się wygoi. Czyli bez strat.
PS. Zakładajcie kaski na rower!
PS2. Zdjęciami szlifu nie będę epatował.
#rowerowyrownik #rower #ruszwarszawa #100km
Skrypt | Statystyki
źródło: IMG_20231014_140414
Pobierz@tresor To był moment.
@sztach Nie sprawdzałem jeszcze jego stanu. Może cały?
Komentarz usunięty przez autora
A czy idzie za tą wymianą jakiś rzeczywisty powód, to nie wiem, bo wszystko można zgonić na mikropęknięcia
@MisterDI: @tresor @Kremufka2137
@Kexu Kask wygląda na cały, znam teorię, która każe wymieniać. Ja mam inną: "jeździć, obserwować"( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: IMG_20231015_084756
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz