Aktywne Wpisy
Gojo2323 +580
Bardzo dużo ludzi postuje pod tagami związanymi ze światem według Kiepskich. A ja chciałabym sprawdzić ilu fanów na wykopie serial #rodzinazastepcza czy jest pamiętany i czy nadal go oglądacie. To był taki ciepły i rodzinny gatunek serialu
Najlepsze postaci to pan Jacek, dziadek, Kuba i policjant
#gimbynieznajo
Najlepsze postaci to pan Jacek, dziadek, Kuba i policjant
#gimbynieznajo
Antybristler +152
Kurła własnoręcznie zrobiona picka to jest to. Polecam to zamiast płacić 40 zeta januszowi, który jeszcze nawali składników po terminie.
#chwalesie #gotujzwykopem
#chwalesie #gotujzwykopem
#psychologia #psychika #psychiatria #pewnoscsiebie
https://youtu.be/Y13arMwRUUE?si=yFXQ5KXEHOIjxOf1
@Reiden: też miałem ten problem. Przestałem o tym myśleć po prostu i później jakoś samo przyszło
Cokolwiek nie zrobisz, to zawsze znajdzie się ktoś, komu coś w Tobie i Twoim zachowaniu nie będzie odpowiadać. A żyjesz dla siebie. Więc powoli, małymi kroczkami staraj się mieć w nosie zdanie innych. Licz się tylko ze zdaniem osób Ci bliskich, jeśli na ich zdaniu Ci zależy. A obcych miej głęboko w nosie.
ale jak masz na myśli np śpiewanie z harmoszką w tramwaju, to ja też bym się trochę krępował
Oczywiście jest też ocena słuszna, ważna, którą należy wziąć pod rozwagę - chodzi o to, aby umieć to rozróżnić. Aby porady od innych wykorzystywać do poprawy swojego zachowania, zdolności. Aby czerpać z tego jakąś naukę dla siebie. Choć nawet taka szczera ocena może być błędna i szkodliwa albo tylko częściowo prawdziwa - po pierwsze liczy się, to jak ty zapatrujesz się na tę ocenę i to jak ty to widzisz. Osoba, która cię ocenia, widziała wycinek twojego życia, dokonań, motywacji, celu. Ty wiesz o sobie więcej, więc możesz założyć, że twoja ocena ciebie jest dokładniejsza i ocena drugiej osoby, to jedynie sugestia, aby nad czymś się zastanowić, że jest takie rozważanie. To nie rozkaz, że musisz postąpić tak, a nie inaczej, bo inaczej jest źle... Możesz postąpić inaczej i masz wskazówkę od osoby postronnej, jej punkt widzenia. Ta osoba wpadła na to w ciągu chwili, a ty masz całe życie, aby się nad tym zastanowić.
Jak ktoś ci pociska głupoty, byle cię obrazić, to nie możesz do niczego tego wykorzystać, więc robi to tylko w tym jednym celu - chce cię poniżyć. Tutaj albo dasz się poniżyć, albo zwyczajnie nie dasz się poniżyć. Czemu masz się przejmować tym, że ktoś chciał cię poniżyć? To tylko jego chęć - ma taką chęć, więc znajdzie sobie powód, choćby zmyślony, a zwłaszcza zmyślony - bo tak