Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#it #programowanie #informatyka Cześć Mircy mam takie jedno pytanie. Ostatni raz z robieniem stron internetowych miałem do czynienia 17 lat temu i było to zmienianie IP w configuj Accmakera mojego OTSA w Tibii i wrzucenie tego na web server 17 lat temu.

A teraz mam taką sytuację: mamy w robocie komputer do którego można łączyć się zdalnie. na tym komputerze pracownicy puszczają sobie takie różne programy. Problem polega na tym że jak na komputerze jest połączony jeden pracownik i w tym czasie połączy się drugi to ten program z jakiegoś powodu się wykrzacza [to nie ma w sumie znaczenia ale gadałem z IT i nie mgoą zrobić tak ze tylko 1 osoba musi byc polaczina)

Moje pytanie brzmi:

Wymyslilem ze zrobie stronke prostą internetową i jak jakis pracownik bedzie sie logowal do kompa to zanim to zrobi wejdzie na stronke i tam :

bedzie mial do wyboru swoje imie i nacisnie przycisk: komputer zajęty i wtedy jak druga osoba by chciala skorzystac to wejdzie na ta stornke i bedzie widziala ze Imię takie i takie aktualnie korzysta z komputera. i jak ta 1 osoba nacisnie: Koniec, to wtedy napis sie zmieni na : Komputer aktualnie wolny czy cos tam wiecie prosty koncept.

problem jest w tym ze za c---a nie wiem jak sie mam za to zabrać, to jest java scirpt takie cos? mogl by mnie ktos leciutko pokierwac? poradze sobie z wrzuceniem tego na server jedyne w tym mam problem to jak to napisać, rozumiem że nie potrzebuje do tego tego wordspresa czy inne cuda? wystarczy HTML CSS zeby dodac jakies kolrki czy ki c--j i Java Scirpt? myslicie ze dlugo zajmie to nowicjuszowi?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @AnonimoweLwiatko Wiesz co chyba nie do konca rozumiesz o co mi chodzi moze zle to napisalem: Każdy pracownik ma swój komputer i przez team viewer czy coś tam łączy się z komputerem zdalnym, i kiedy 2 osoby łączą sie z tym komputerem to program który tam dziala sie wykrzacza

• Odpowiedz