Wpis z mikrobloga

Jestem tak stary, że pamiętam jak Mentzen miał być "tym normalnym, merytorycznym" wolnościowcem. Miał mieć zupełnie inny wizerunek niż Korwin. No i w sumie ma, bo Korwin nie zataczał się na swoich wiecach xD

#konfederacja #polityka
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Promilus: ale do jakiego elektoratu miałby się zwracać taki potencjalny "merytoryczny" wolnościowiec, skoro to są wszystko mniejsze lub większe szury? Nie ma w Polsce czegoś takiego jak normalni wyborcy o poglądach wolnościowych. To jest zbiór pusty, tak samo jak ta mityczna "konserwatywna chadecka inteligencja z Żoliborza", z której bazę chciał sobie zrobić w 2001 roku PiS, po czym odkrył, że niestety taki elektorat nie istnieje, a popyt jest tylko na
  • Odpowiedz
@Promilus: mnie zastanawia, czemu Memcen chce swoich wyborców wysyłać w kamasze i mówi o tym otwarcie? xD Przecież młodzi w wieku 18-25 lat to ich najwierniejszy elektorat, a on im dosłownie sra do ryja. Z wiekiem emerytalnym to samo. Chłop potrafi wciskać kit w każdym innym temacie, ale akurat w tym zgrywa wielkiego realistę. Mogli mieć stabilne ~15% to nie, zaczęli zmieniać wizerunek i odpychać tych, dzięki którym w ogóle
  • Odpowiedz
Nie ma w Polsce czegoś takiego jak normalni wyborcy o poglądach wolnościowych.

@nietak7: jest masa takich ludzi (np. ja), tylko że oni od 20 lat głosują na PO, bo działają racjonalnie. Nawet jeżeli PO skręciła w stronę socjalu, to nadal jest w praktyce najbardziej wolnościową partią. Wszystkie inne partie oferują im tylko zamordyzm, lewica ekonomiczno - społeczny, pis to samo tylko bardziej, konfederacja rządy katolickiej szurii. Platforma nas przynajmniej zostawi
  • Odpowiedz
@nietak7: jest masa takich ludzi (np. ja), tylko że oni od 20 lat głosują na PO, bo działają racjonalnie. Nawet jeżeli PO skręciła w stronę socjalu, to nadal jest w praktyce najbardziej wolnościową partią. Wszystkie inne partie oferują im tylko zamordyzm, lewica ekonomiczno - społeczny, pis to samo tylko bardziej, konfederacja rządy katolickiej szurii. Platforma nas przynajmniej zostawi w spokoju i pozwoli się bogacić.

@szumowina_wadowicka: najgorsze jest to,
  • Odpowiedz
  • 0
@nietak7 W Polityce Insight był wywiad z gościem, który na podstawie badań stwierdził, że w Polsce "normalni wolnościowcy" stanowią jakieś 15%.
  • Odpowiedz