Wpis z mikrobloga

gorszy ból

• nie przeżyć nastoletniej miłości 41.1% (23)
  • być za głupim by badać świat 58.9% (33)

Oddanych głosów: 56

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nastoletnia miłość to bajka według mnie.Mialem kilka dziewczyn w podstawówce i gimbazie i nie wspominam tego jak ci wszyscy poeci w piosenkach itd bardziej mnie łapie cringe jak pomysle o wielu sytuacjach z tamtych dni...
  • Odpowiedz
@baton967 hehe jaki oski związki czy dymanie nie wyciągną nikogo z przegrywu to jest bardziej złożone zagadnienie xD.Co do badania świata to też byłem w wielu miejscach i sporo widziałem i co? G---o gdzie się nie udasz to jest ten sam schemat kasa i władza rządzi :)
  • Odpowiedz
@Pandillero ok miałem jakieś tam związki które g---o mi dały poza stratą czasu i uprawiałem s--s który kosztuje 150zl dziś.Czyli jednak wygryw ze mnie maksa?
  • Odpowiedz
@baton967: Nie rozumiem co to znaczy że być za głupim żeby badać świat. Badasz świat na tyle ile możesz i tyle, zresztą jest też inny typ myślenia o którym mówili filozofowie tzw "patrzenie intelektualne" wiesz coś od razu, nie po jakichś logicznych procesach tylko natychmiast. To rodzaj intuicji, jaką ktoś słyszy wewnątrz "nie idź tam" a nagle tam zdarza się wypadek np. Tylko żeby to rozbudzić w sobie trzeba mieć
  • Odpowiedz
@baton967: "Bywa czasem, że w przedmiocie wielokrotnie badanym dostrzegamy tylko najbardziej jaskrawe jego strony i trzeba przypadku, skojarzeniowego bodźca, by dotąd ukryta, jakaś niezmiernie ważna cecha wcześniej i gdzie indziej oglądanej rzeczy - w myśli szybkiej i jasnej jak błyskawica - niespodziewanie ujawniła się nam. "

Ten cytat z Według Łotra skojarzył mi się z tym co tu poruszyłeś
  • Odpowiedz