Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ten świat i rozwój technologii mnie przeraża... Mimo że zaliczam się do pokolenia z to zawsze byłem minimum 5-10 lat za technologią pamiętam że w roku około 2015 pierwszego smartfona kupiłem, w 2014 grałem na playstation 2 na telewizorze który zajmował całe biurko, miałem telefon z przyciskami, grałem w gta sa słuchając muzyki z radia i byłem szczęśliwy, internet miałem słaby bo miałem laptopa który miał wolny internet i korzystanie z niego ograniczało się do pobrania jakieś muzyki, przegranie jej na pendriva i słuchanie z radia, miałem też oczywiście ogromną kolekcję płyt cd miałem tam wszystko, najstarsze albumy były z lat 50 a najnowsze to z początku 2000, miałem też jakąś nie wielką kolekcję płyt winylowych ale nie miałem odtwarzacza więc dopiero jak poszedłem do pierwszej pracy to sobie kupiłem.

Nigdy nie miałem wysokich wymagań materialnych wobec swojego życia, teraz dla przykładu wynajmuję mieszkanie w jednym z większych miast w Polsce, a sam mieszkam w przyczepię na Dominikanie, jeśli macie na ten temat jakieś pytania to zachęcam do zadawania ich.

Prawda jest taka że ludzie od tej technologii głupieją... jest rok 2024 ja nie mam nawet 30 lat a oprócz Facebooka to nie mam innych socjal mediów, moimi głównymi zajęciami jest słuchanie Dominikańskiego radia i doskonalenie swoich umiejętności z Hiszpańskiego, staram się też chwytać każdej możliwej pracy by mieć przynajmniej obowiązek jakiś przynajmniej raz na tydzień, pieniędzy z tego wielkich nie ma, ale poznaje dużo ludzi i zawsze mi starczą na jakiś tydzień takie pieniądze.

Życie w luksusie nie jest dla mnie, zamierzam tutaj posiedzieć kilka lat, potem wyjechać do USA wegetować kilka lat, wydać to na podróże i za resztę kupić kilka metrów większe mieszkanie w Polsce i tam zamieszkać na jakiś rok czy dwa. Chce też posiadać dużo żon i dzieci, mam obecnie jedno dziecko ale żony nie posiadam, będę miał drugie dziecko za około 8 miesięcy.

Tak mi się żyje po prostu dobrze.
#anonimowemirkowyznania #technologia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach