Wpis z mikrobloga

zaczyna się ostry micromanagement, calle ad-hoc z pytaniem o status, kilkukrotnie dziennie pisanie na priv jaki jest status

@mirko_anonim: to po prostu powiedz mu, ze tracisz 3 kwadrans na to ze zawraca Co dupe i jeszcze jeden ping i eskalujesz
  • Odpowiedz
tak sobie siedzę w tym projekcie, kompletnie nie wierząc w jego powodzenie, szukając tylko wymówki aby nie wziąć na siebie zbyt dużo pracy, zdarzają się tygodnie że nie zrobię kompletnie nic - siedzę i oglądam YT czy czytam sobie coś na necie, jestem bardzo drażliwy i wybuchowy w stosunku do współpracowników.

@mirko_anonim: jak większość ludzi w branży XDDDD
  • Odpowiedz
dobry moment na np. wzięcie urlopu

@mirko_anonim: nigdy nie bierz urlopu na bieżączke. Tylko na wakacje.

Rozwiązanie wydaje się oczywiste, wez kredyt i leciesz na b2b za 2.5x siana? Długo gnijesz w tej firmie więc bez problemy zrobisz taki wynik
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @programista15cm: nigdzie nie napisałem że jestem bystry, zresztą jakbym był to bym już dawno otworzył własny biznes na którym bym zarabiał 10x tyle co w IT a nie p-------ł się z ludźmi na etacie....

Poza tym to obecne tempo dowożenia jest już i tak ślimacze a firma ma na czym zarabiać więc te pół roku/rok to nic w porównaniu z kasą i czasem jaki oni już
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przychodzi ci mlody, dynamiczniak do zespolu z produktem ktory jest rozwijany od 6 lat. Zaczyna wytykac bledy w projekcie, krecic nosem ze musi rzezbic w kupie i ogolnie ze w tym korpo nic nie dziala tak jak powinno i ciezko sie dogadac w zespole. Kazdy na poczatku mial jakies idealy a pozniej okazalo sie ze, zycie depcze wyobraznie. :)

1) Denial
2) Anger <--- jestes tu
3) Bargaining
4)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Może trochę inne pytanie, dlaczego mając tyle czasu wolnego nie poświęcisz go na jakiś prywatny projekt? Masz wtedy technologię idealnie dopasowaną do ciebie w najnowszej wersji i sam decydujesz jak ma wyglądać cały design, skoro obecny jest jak mówisz z-----y. Moim zdaniem świetna okazja by się właśnie rozwijać na własną rękę, przy tym, że bez ryzyka bo jednak kasa na konto zawsze wpada.
  • Odpowiedz