Wpis z mikrobloga

Zastanawiające, jak opublikowany prawie dwie godziny temu wpis zachęcający do zagłosowania na Platformę w tak błyskawiczny sposób zebrał taką liczbę plusów. Ja myślałem, że tylko pisiory zorganizowali na Wykopie prężną farmę troll, a tu proszę. Dla mnie jest to bardzo podejrzana sprawa. Mimo wszystko chciałbym zapewnić fajnopolaków, że ja absolutnie nie zamierzam głosować na niszczący ten kraj PiS... ani też na żadne inne ugrupowanie. Wszystkie partie polityczne jak leci są za przywróceniem obowiązkowej służby wojskowej (w tym Konfederacja), Lewica to w ogóle ugrupowanie mizoandrycznych Pokemonów, a KO oficjalnie popiera kontynuowanie proinflacyjnej polityki PiS-u (przypominam, że tuskowcy poparli podwyższenie świadczenia 500 plus do 800 zł i są za drugą waloryzację emerytur). Jak dla mnie żądna partia nie zaprezentowała sensownego planu wyjścia z inflacji, a tylko to, jako obywatela mnie interesuje - by w ceny żywności w końcu przestały straszyć, ale do tego trzeba m.in. likwidacji nieefektywnego programu świadczeń socjalnych.

Tak więc kochani, jeśli czujecie, że macie taką potrzebę, to idźcie na te wybory, zagłosujcie choćby na wspomniane KO, ale akurat ja nie mam zamiaru w tym cyrku uczestniczyć, zresztą zapewne tego dnia i tak będę zapewne w robocie (z tego co pamiętam to w weekend wyborczy mam nocki). Ja uważam, że mój głos i tak nie ma wpływu coś zmienić, a zresztą nie chcę by mnie dopadł powyborczy kac, czyli będę niezadowolony z wyniku wyborów, lub po kilku miesiącach odkryję, że rząd na którą oddałem swój głos niczym nie różni się od poprzedniego. Dziękuje za uwagę.
#przegryw #przegrywpo30tce #defetyzm dam też #polityka bo podobno moderacja za brak tego tagu wlepia bany
CulturalEnrichmentIsNotNice - Zastanawiające, jak opublikowany prawie dwie godziny te...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CulturalEnrichmentIsNotNice: ciekawe ile jest takich jak ty których obchodzą wybory ale nie idą bo coś tam a ile takich co im wybory nawet do głowy nie przyszły. Jakoś mi ciężko uwierzyć że 40% Polaków stwierdzi w weeken wyborczy, że ich głos nie ma znaczenia.
  • Odpowiedz
Kolego @CulturalEnrichmentIsNotNice: tu wystarczy napisać cokolwiek niezgodnego albo anty o opozycji, żeby zostać pisowcem i być wyobrażany ( ͡° ͜ʖ ͡°) nienawiść jednych i drugich mnie brzydzi, i też miałem nie iść, ale po ostatnich debatach zagłosuje na Bezpartyjnych
  • Odpowiedz