Aktywne Wpisy
Czupakabra82 +220
#sebastianmajtczak #majtczak #afera #polskiedrogi #wykop #bialek #faktytvn
Oto i on, szef portalu ze śmiesznymi obrazkami w dzisiejszym wydaniu faktów...
Oto i on, szef portalu ze śmiesznymi obrazkami w dzisiejszym wydaniu faktów...
Kismeth +543
Coraz częściej po głowie chodzi mi UoP. Ostatnio dostałem kilka ciekawych ofert m.in z UoP+KUP50% gdzie zarabiałbym generalnie to samo co teraz lub czyste B2B gdzie miałbym jeszcze więcej ale nadal bez płatnego chorobowego czy urlopu.
Wiekowo nie jestem już pierwszej młodości(30+), nawet w tym roku grypa położyła mnie na prawie 2tyg gdzie to się nigdy wcześniej nie zdarzyło. Też w ciągu całej mojej kariery nigdy nie brałem dłuższego wolnego(tydzień maksymalnie) co też zaczyna mnie trochę wk*rwiać ale zawsze ten głos w głowie który mówi "nie ma godzin nie ma pieniędzy" wygrywał. Nie chcę wchodzić też tutaj w szczegóły ale inne oferty które mam na stole dają mi także kilka innych rzeczy które nie mają przeliczenia czysto na kasę.
Gdyby porównać 12 miesięcy UoP vs. 12 miesięcy B2B to oczywiście różnica jest spora bo średnio około 45k w skali roku, ale gdy zaczniemy liczyć to dokładniej tj. tylko 10-11 miesiecy pracy na B2b itd to już różnica robi się coraz mniejsza.
Samo B2B jest spoko, ale mam wrażenie że z wiekiem jednak jest coraz mniej ciekawe. Czy jest tutaj ktoś kto wrócił z B2B na UOP? Jakie wrażenia?
Edit: Może inaczej - B2B jak najbardziej ma sens, ale chyba dopiero od momentu gdzie różnicy między UoP a B2B zaczynają być naprawdę
https://jakipit.pl
Wyższe składki społeczne ZUS wcale też nie są objętne wbrew temu co większość mówi. Jak szanujesz swoje zdrowie to nie jest to wyrzucona kasa jak przy składce zdrowotnej.
Ja jednak wolę B2B bo zazwyczaj jak jest wybór to wydaje mi w korzystniejsze ale jakby pracodawca oferował tylko UoP
A tak to uwierz, że spokój ducha związany z ochroną pracownika jest nieoceniony