Aktywne Wpisy

Pamiętam jak w podstawówce omawialiśmy książkę "Chłopcy z Placu Broni" i nauczycielka chwaliła postawę Erno Nemeczeka.
Stawiała nam go jako wzór do naśladowania, no tylko ja na to inaczej patrzyłem.
Zadawałem sobie pytanie "Gdzie byli dorośli?", moim zdaniem to że Erno zmarł nie było czymś godnym pochwały.
Według mnie dzieci nie powinny ginąć za jakieś swoje ideały, w tym wypadku jakiś głupi plac którego traktowali jak małą ojczyznę, cała książka gloryfikowała w
Stawiała nam go jako wzór do naśladowania, no tylko ja na to inaczej patrzyłem.
Zadawałem sobie pytanie "Gdzie byli dorośli?", moim zdaniem to że Erno zmarł nie było czymś godnym pochwały.
Według mnie dzieci nie powinny ginąć za jakieś swoje ideały, w tym wypadku jakiś głupi plac którego traktowali jak małą ojczyznę, cała książka gloryfikowała w

jmuhha +11

Komentarz usunięty przez autora Wpisu
- Niemcy wykupują paliwo!
- opozycja wywołuje panikę i ludzie niepotrzebnie na zapas paliwo kupują
- Tusk bo coś tam (serio tu mogą wkleić cokolwiek)
- Putin i problemy z dostawami oraz wsparcie dla Ukrainy
@Tywin_Lannister: z pierwszym sie zgodze, z drugim niestety nie - bo nikogo ta afera nie przekona do nieglosowania na pis jesli nie przekonaly go setki innych afer.
Ale chcialbym sie zaskoczyc
@Tywin_Lannister: przed chwilą przeczytałem:
PiS mnie w-----a, nepotyzm, złodziejstwo, wprowadzanie powolutku systemu autorytarnego, a przynajmniej wielkiej centralizacji władzy, ale spełniają te łatwe do wprowadzenia obietnice czyt. te które nie polegają na naprawie, polepszeniu jakości systemu, ale na rozdaniu, wydaniu nie swoich pieniędzy. Wszystkie plusy, dopłaty itd. i ludzie to widzą i to ich kupuje. Prostego ludu nie
1. PiS wygrywa = dalej robią co chcą
2. Opozycja wygrywa = paliwo od razu skacze w górę, od nowego roku chyba kończą się tarcze dla przedsiębiorców, więc prąd, gaz itd. im zaraz skoczy co równa się podwyżce cen, od nowego roku też wraca VAT na żywność. Więc
A co sie potem będzie działo w kwestii bezprawnego powołania rządu to zapisze się najczarniejsza kartą w historii Polski po upadku muru. Ale rząd będą mieli.