Wpis z mikrobloga

@tttttt475 bo widzisz, wszystkie te teoretyczne rozważania, że to "to samo" są niby prawidłowe, bo można sobie wybrać dowolny układ odniesienia i znaczenie dla przebiegu zdarzenia ma tylko względna różnica prędkości, ale w praktyce jest to tak samo mądre jak twierdzenie, że gdyby wszyscy jeździli około 300 km/h, to zderzenia na autostradzie byłyby tak bezpieczne, jak stłuczki parkingowe.
  • Odpowiedz
@tttttt475 farmazonem jest ten wątek, bo skoro najpierw pytasz o "efekt" zderzenia, a potem że nie interesuje cię "co się dzieje potem", to ma to tyle samo sensu co dyskusja z wykopkami.
  • Odpowiedz
@TinkerCob To było jak najbardziej logiczne zapytanie i wątek - op korzystając z tematu teraz głośnego o bmw, miał rozkmine jak wgl zderzenia poruszających się ciał działają w fizyce i bardzo szybko, bo juz w kolejnej wiadomości doprecyzował, że dokladnie o to mu chodzi, samochody były tylko analogią. Wątek oznaczony jako fizyka/pytanie, dzięki oznaczeniu bmw miałem szansę też go znaleźć i mam nadzieję opowi troche pomóc i wytłumaczyć temat. A uprzedzając
  • Odpowiedz
@KokoszkaToKurkaWodna kolego, sam się do mnie przypieprzyłeś odpisując na mój pierwszy post, który nawet nie był kierowany do ciebie, próbując bezpośrednio mnie dyskredytować zamiast od razu odnieść się merytorycznie. Potrzeba tego rodzaju krytyki obcych w internecie słabo świadczy o twoim poczuciu własnej wartości i stosujesz obliczenia dla zderzeń sprężystych pisząc o energii idącej na "uszkodzenia" xD
  • Odpowiedz
@tttttt475 tak się składa, że na codzień otaczam się osobami ogarniętymi i jestem lubiany. To na wykopie popełniam czasem błąd wchodząc w dyskusje z idiotami, którzy sprowadzają mnie do swojego poziomu i biją doświadczeniem.
  • Odpowiedz