Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moje małżeństwo chyba niedługo jebnie. Dlatego mam kilka pytań do Mirków z tagu #rozwod
Najważniejsze- jak to rozegrać, żeby nie dać się wmiksować w rozwód z orzeczeniem o winie. Mam kilku znajomych, którzy z błahego powodu skończyli w ten sposób- rozwód z winy chłopa, bo nie spał w jednym łóżku z żoną. A nie spał z nią, bo przyłapał k--------a na zdradzie i przez jakiś czas spał na sofie w salonie, a później się od niej wyprowadził.
Od razu uprzedzam, że nie jestem żadnym psycholem/zwyrolem/damskim bokserem/pijakiem/ćpunem itp. Nie było u nas żadnych interwencji policji, żadnych niebieskich kart itp. Jest tylko trochę p----------a baba- moja żona, która ma czasem dziwne fazy. Potrafi na przykład strzelić focha z powodu jakiejś głupoty i pod moją nieobecność zamknąć drzwi od środka i zostawić klucz w zamku tak, żebym nie mógł wejść do mieszkania. Albo zadzwonić do mnie i powiedzieć, że pakuje moje rzeczy i mam nie wracać. Żeby było śmieszniej, to mieszkanie nie jest jej, tylko nasze (mamy po 50% własności).
Jeśli znowu zdarzy się taka sytuacja z kluczem zostawionym w zamku, to wiadomo- dzwonię na policję i mówię, że nie mogę wejść do swojego mieszkania. Tylko co, jeśli po tym pojawia się jakieś pomówienia i próby nakręcania jakichś dramatów?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: no więc pokolei. Musisz uzbroić się w cierpliwość i zebrać troche materiałów. Nagrania na dyktafon, video jej zachowań. Od razu zacznij wyprowadzać pieniądze i drogocenne rzeczy jakie tylko się da. Możesz za gotówke kupić monety złote - 1 moneta 8k pln i schować monety np. u swoich rodziców/w piwnicy/garazu itp. Łatwiej tym operować niż gotówką.
Wynieś z domu wszystkie papiery, akta urodzenia dzieci, akt notarialny mieszkania itp. To wszystko
  • Odpowiedz