Wpis z mikrobloga

@Sarza01: jesteś dzieckiem na onkologii? Jaką masz chorobę lepiej napisz. xD

Panie, takie teksty to w gimbazie. Jakby mi się chciało to bym wypisał te wszystkie pytania gimbo-ateistów. Ale nie chce mi się.
Poczytaj Biblię jak tak Cię to interesuje. Tam się dzieje więcej niż chore dzieci na onkologii.
  • Odpowiedz
@antynormik
Co są warte święte sakramenty i bóg który za nimi stoi jeśli są na sprzedaż?

To jest proste pytanie.

Dla mnie są warte tyle co pieniądze. Czyli nic niezwykłego. Nic ponad normalną konsupcje. Taki sam sklep jak każdy tylko ze świętymi obrazkami i lepiej bajerują. Chodzisz tam, zostawiasz hajs żeby się lepiej poczuć, a oni na tym
  • Odpowiedz
@antynormik

nikt nie może być w pełni dobry, więc jak mam być na smyczy?

myślałem o wszystkim

To jest proste. Jeśli jesteś dobry tylko dlatego, że boisz się kary, piekła - to nie jest to szczera dobroć tylko strach przed kara.
Tak wygląda katolicyzm.
  • Odpowiedz
@Sarza01:

Jakie sekramenty, nie ma sakramentów. Jezus Chrystus ofiarował się, żeby nie składać już żadnej ofiary.
Katolicyzm to twór szatana, antychrysta, bestia. Wszystko jest wypaczone przez szatana, ma wiele wersji od szatana.

Nigdzie nie chodzę.
  • Odpowiedz
@Sarza01:

To jest proste. Jeśli jesteś dobry tylko dlatego, że boisz się kary, piekła - to nie jest to szczera dobroć tylko strach przed kara.

Tylko nie chodzi o to, żeby być dobry. Panie, w Biblii masz napisane, że jak ktoś robi to wszystko, tylko żeby uniknąć kary to over do niego i druga śmierć.

Tak wygląda katolicyzm.

Katolicyzm to bestia od szatana, więc nie ma się co dziwić. Wgl
  • Odpowiedz
@antynormik dobrze, to może mi wytłumacz jak jezus decyduje kto ma umrzeć albo nie, kto ma być zdrowy albo nie. To od modlitwy zależy? Czy jak to się dzieje? Jak się będę modli to choroba i problemy znikną?

Babcia się za mnie modlinod 15 lat, z nią razem cały zastęp tam w liniecheniu czy bóg jeden wie gdzie jeszcze. Jakoś nie pomaga.
  • Odpowiedz
Katolicyzm to bestia od szatana, więc nie ma się co dziwić. Wgl tak miało być bo tak jest napisane w Biblii

@antynormik i czemu jezus na takie co coś pozwolił skoro jest wszechmogący?
  • Odpowiedz
@Sarza01: każdy umrze, a później będzie sąd, gdzie wszyscy Jezus, święci, aniołowie będą sądzić. Dla kogo over to druga śmierć w ogniu, w sensie na amen, nie że jakieś tam wieczne coś tam.

Kto ma być zdrowy albo nie, to zależy od naszego życia. Bóg może zesłać chorobę, zło, pozwolić szatanowi wpływać na człowieka, żeby człowiek opamiętał się lub nie.
Każdy prędzej czy później będzie musiał wybrać pomiędzy Jezusem, a szatanem. W
  • Odpowiedz
Kto ma być zdrowy albo nie, to zależy od naszego życia. Bóg może zesłać chorobę, zło, pozwolić szatanowi wpływać na człowieka, żeby człowiek opamiętał się lub nie.

@antynormik no i wracamy do punktu wyjścia. Czemu w taki razie chorują małe dzieci?

Od czego mają się opamiętać Ci ludzie?
  • Odpowiedz
no i wracamy do punktu wyjścia. Czemu w taki razie chorują małe dzieci?

Wady genetyczne, dna człowieka ciągle się degeneruje i ciągle będzie gorzej. Wiedziałeś o tym?
Tak samo możesz mówić, dlaczego tyle cierpienia, bólu i innych chorób u wszystkich. A dzieci to wgl, pełno złego mają od bycia w brzuchu.

No ale co z tymi dziećmi.
W Biblii jest napisane, że dzieci bezbożników będą cierpieć. Jest coś napisane też, że przy jakiś mocnych grzechach do
  • Odpowiedz