Aktywne Wpisy
SynMichaua +552
Chyba ich suty drą... To ja się ubezpieczam, kupiłem dom wcześniej sprawdzając mapy powodziowe i wszystkie inne możliwe.
A ci chcą odbudować każdemu dom w stanie nowym za 100% nasze pieniądze i do tego jeszcze 24k na drobne zakupy.
Już 100k od Tuska wydaje mi się za dużo, a nawet jeśli to powinno być ograniczone do wysokości faktur albo i zarobków.
Jak dobrze, że oni już nie rządzą! Gardzę!
#powodz
A ci chcą odbudować każdemu dom w stanie nowym za 100% nasze pieniądze i do tego jeszcze 24k na drobne zakupy.
Już 100k od Tuska wydaje mi się za dużo, a nawet jeśli to powinno być ograniczone do wysokości faktur albo i zarobków.
Jak dobrze, że oni już nie rządzą! Gardzę!
#powodz
SzczotkaMiedziana +625
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Słowo "Ozymandias" jest znane z wiersza Percy'ego Shelleya opublikowanego w 1818 roku, w którym wizerunek posągu Ozymandiasza opisuje nieunikniony upadek wszystkich przywódców i imperiów, niezależnie od tego, jak potężni byli w swoich czasach. W serialu widzimy Waltera White'a upadającego na piasek, jak to miało miejsce w przypadku słynnego posągu. W 2013 roku Breaking Bad wydało krótki film promocyjny, w którym Bryan Cranston przeczytał cały wiersz.
Dzisiaj mija 10 lat od premiery tego odcinka
#seriale #breakingbad #ciekawostki
@jaksiepatrzy: Ja myślę, że łechcesz sobie tym wpisem tylko swoje ego.
Ja fizykę teoretyczną znam głównie z filmików na Youtubie (lubię kanały popularnonaukowe i wykłady różnych profesorów) i rozumiem wszystko co się dzieje w tym serialu. Nie trzeba mieć wcale wysokiego
BCS to produkcja o wiele głębsza, którą można rozpatrywać na różne sposoby. No i całkowicie zmieniła obraz całego uniwersum - to Jimmy jest w jego centrum, to on łączył ze sobą różne światy
@dcz1337: xDDDDDDDDDD ocena 9.9, prawie 20
https://www.youtube.com/watch?v=boId0HudxYI
A jakich napisów i spodni?
@Disscord93: też nie pamiętałem, że te wszystkie dobre sceny odbyły się w jednym odcinku - ale wszystkie zapadły mi w pamięć
https://www.youtube.com/watch?v=Sso3q7CNHJE&ab_channel=iLorzo-%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%87%D8%AF%D8%B3%D9%8A%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9