Aktywne Wpisy
Świeży wpis Szarpankiego. O ile lubię jego twórczość to pomijając swoje prywatne sympatie i antypatie ciężko nie przyznać, że raczej nie trzyma to się kupy ¯_(ツ)_/¯
#szarpankizzyciem #szarpanki #polskiyoutube #imigranci #uchodzcy
#szarpankizzyciem #szarpanki #polskiyoutube #imigranci #uchodzcy
#pomoc #lightroom #fotografia #informatyka #programowanie #komputery
Mirki pomocy bo już mnie #!$%@? strzela.Moja małżonka jest fotografem i wszystkie zdjęcia obrabia/przetrzymuje na wspólnym komputerze, sytuacja wygląda tak że zdjęcia przetrzymuje na dysku D czyli spoko ale ciągle zapełnia się dysk C jakimś gównem.Co włączy lightroom lub Photoshopa to z 10 g wolnego na dysku robi się 5 i tak w kółko.
Mirki pomocy bo już mnie #!$%@? strzela.Moja małżonka jest fotografem i wszystkie zdjęcia obrabia/przetrzymuje na wspólnym komputerze, sytuacja wygląda tak że zdjęcia przetrzymuje na dysku D czyli spoko ale ciągle zapełnia się dysk C jakimś gównem.Co włączy lightroom lub Photoshopa to z 10 g wolnego na dysku robi się 5 i tak w kółko.
unreal pobiera 5% od łącznego zysku wszystkich gier
unity pobiera opłatę od GRY
@happy_shroom: No tak średnio bym powiedział. To jest per gra, a nie per studio
@maad: dobra, sorry mój błąd, ale to nie zmienia pozostałych punktów
a w przypadku unreala zapłaciłbyś 5% od tego
@happy_shroom: możesz mi wyjaśnić skąd unity wie czy gra jest piratem albo użytkownik zainstalował grę na dwóch swoich telefonach?
@happy_shroom: chyba jako osoba z hru xd tak średnio wierzę że jako programista , skoro nawet nie wiesz, że średnio możliwe technicznie jest rozróżnienie że strony unity wielu instalacji jednego użytkownika jeżeli zmieni telefon, zainstaluje grę na innym telefonie albo będzie piratem, albo jak łatwo oszukać system xd
@happy_shroom: Boże xd oczywiście bo powszechnie wiadomo, że średnia przychodu z jednego użytkownika mobilnego to 1000$ a nie centy
@happy_shroom: Among Us na mobilki utrzymuje się z reklam, przekracza 200k usd i ma ponad 500mln pobrań na androidzie. Ich revenue za 2021 to ~80 mln za wszystkie platformy. Więcej przykładów chcesz?
co ten przykład miał udowodnić?
że gra która miała swój boom kilka lat temu ma dużo pobrań i przychodu?
dobra w y j e b a n e szkoda mi już na ciebie czasu
studia wiedzą, że unity nadal się im opłaca i nie przejdą na inny
Komentarz usunięty przez autora
mogli by po prostu brać % od zysków
pewnie było by drożej niż opłata od instalacji, ale za to bez niedomówien i misinformacji
mogli by po prostu brać % od zysków
pewnie było by drożej niż opłata od instalacji, ale za to bez niedomówien i misinformacji
Unity było w stanie stworzyć jeden z najbardziej zaawansowanych silników graficznych i wiedzą co robią wprowadzając nowy system oraz są świadomi jakie mogą być potencjalne jego niebezpieczeństwa i jak mogą temu zapobiec (akurat łatwo da się sprawdzić czy gra jest
@happy_shroom: jeszcze nigdzie nie widziałem informacji która przeinacza to co unity przekazało.
Nie odpowiadasz na żadne rzeczowe argumenty, które podnoszą deweloperzy, które są źródłem ich zwątpienia i o których ja tu piszę, tylko się pienisz, wymyślasz, że się znasz, mimo że piszesz brednie, albo podajesz skrajne przypadki i oburzasz się jak
@happy_shroom: Dokładnie to i z ich świetnym systemem opłata za pobrania z mobilek byłaby większa niż ich revenue za wszystkie platformy. Inny przykład - wrzucasz grę na epic store, doczłapałeś się do tych 200k i epic wrzuca twoją grę za free(bo mogą i robią to co weekend z różnymi grami) gdzie pobrania idą w milionach. Jeszcze inny przykład - opłata za większość gier na itch.io jest dobrowolna, ilość pobrań darmowych jest dużo dużo większa niż gra kupiona, dobijesz do 200k i co z tego skoro masz parę mln pobrań
Powiadasz, że pracowałeś/pracujesz przy mobilkach, a piszesz straszne bzdury.
Praktycznie każda średnia gra mobilna osiągnie limity wyznaczone przez Unity, bo 1m pobrań to jest tyle co nic, a obrót w roku w wysokości $ 1m to też żadne osiągnięcie.
Wbrew pozorom najbardziej oberwą te mniejsze studia, które działają na mniejszej ilości instalacji, bo większe sobie odbiją to kosztem, który jest powyżej miliona pobrań.
A wystarczyłoby, żeby dali koszt $0,005