Wpis z mikrobloga

Czy tylko mnie trafia szlag, jak mijam kolejne billboardy "wydaliśmy 14 mld na zamrożenie cen gazu", "wydaliśmy 10 mld na zamrożenie cen prądu"?
Może trzeba było te skromne 24 mld zainwestować w coś, co obniży ceny na stałe? (°°

Tak jakbym powiedział, że wydałem 10000 zł na "zamrożenie cen chleba", czyli wziął sobie kupił zamrażarkę i napchał tam pieczywa po korek. No zajébista inwestycja.

#bekazpisu #wybory
  • 18
@bukimi: nie, bo to wymagałoby pomyślenia i zaplanowania. A rząd jedyne co umie zrobić to rzucić jakiś hajs i potem powiedzieć "no zainwestowane, co wy chcecie" xD
@bukimi

Może trzeba było te skromne 24 mld zainwestować w coś, co obniży ceny na stałe? (°°

No nie można tak zrobić bo nie ma z tego zysku dla partii. Jest rok 2023, a wy dalej myślicie, że partia chce dobrze dla Polski. Partia ma w dupie Polaków i działa tak, żeby jak najdłużej utrzymać władzę i wycisnąć jak najwięcej kasy dla
Czy tylko mnie trafia szlag, jak mijam

@bukimi: Nie, myślę że jakieś 60% ludzi tak reaguje. Ale to za mało bo tym draniom wystarczą pozostali.
Może trzeba było te skromne 24 mld zainwestować w coś, co obniży ceny na stałe?

@bukimi: No tak, tylko, że inwestycje energetyczne to jest perspektywa co najmniej kilku lat. Zanim ludzie by odczuli spadek cen energii, to by minęły ze 2-3 kadencje ( ͡° ͜ʖ ͡°) No i też bądźmy szczerzy, w Polsce ceny energii jeszcze długo długo się nie obniżą, bo leżą elektrownie, leży infrastruktura. Prąd
Tak jakbym powiedział, że wydałem 10000 zł na "zamrożenie cen chleba", czyli wziął sobie kupił zamrażarkę i napchał tam pieczywa po korek. No zajébista inwestycja.

@bukimi ale przepraszam bardzo, co to upośledzone porównanie. To miałoby jeszcze jakikolwiek sens, bo finalnie zostałaby Ci zamrażarka, która możesz komuś wynająć i zarabiać na tym. Odpowiednią analogia to:

zabrałem Ci z kieszeni 10000 zł, żeby zamrozić ceny chleba na poziomie 2 zł. A tak naprawdę dogadalem