Wpis z mikrobloga

• 1
@NieRozumiemIronii: Mógł nie mówić, że nie zna człowieka, nawet jeśli naprawdę nie znał, by potem coś mówić o niepoprawnych politycznie i wyrazistych wypowiedziach jego polityków.
Wątpliwości co do komór gazowych, to nie są politycznie niepoprawne poglądy jak tłumaczy się Bosak z ludzi w swoich szeregach, ale coś absolutnie nieakceptowalnego.
Ma listę pełną ludzi o ekstremistycznych poglądach, a jak przychodzi się tłumaczyć z kogokolwiek to nie widzieli człowieka albo jego wypowiedzi
  • Odpowiedz
  • 1
@622xc: Ja wiem, że teraz korwinista powie, że jesteśmy jakimiś ich hejterami. Nie, ja na pewno nie.
Przemawia przeze mnie rozczarowanie ale przede wszystkim zrozumienie błędu jaki się popełniło - jak prawie każdy za młodu, zaangażowałem się intelektualnie po stronie Korwina, będąc zainspirowany liberalizmem gospodarczym. Śledziłem wszystko co tam się wygadywało po tej stronie, i te wypowiedzi o komorach gazowych naprawdę mnie nie szokują, bo tam kwestia żydowska jest bardzo
  • Odpowiedz
  • 1
@622xc: Ja kiedyś oburzałem się ze sprowadzania korwinizmu do prorosyjskości, uważałem to za chwytanie się tego w co najłatwiej uderzyć, ale dzisiaj widzę jak bardzo jest to prawdziwe i niebezpieczne.
  • Odpowiedz
  • 1
@IdillaMZ Oj tak, w moim przypadku ruchy okołokorwinowskie to też była pierwsza opcja polityczna, z jaką w życiu sympatyzowałem, ale po paru latach zrozumiałem, że oni, wabiąc na początku nieszkodliwą wizją liberalizmu gospodarczego, po głębszym wtajemniczeniu wciągają młodych ludzi w bańkę informacyjną, która zaszczepia w nich bardzo niebezpieczne poglądy. Zresztą widać to na wykopie, gdzie multum jest ludzi, którzy autentycznie wierzą w absurdy takie jak te wszystkie antysemickie teorie spiskowe albo
  • Odpowiedz
@IdillaMZ: Co za gość. Totalnie szurowskie gadki pokazujące z jakimi inteligentami mamy do czynienia kwituje: "konfederacja nie ma samych politycznie poprawnych wypowiedzi" XD

Ludzie głosujący za tymi ludźmi szykują nam zamordystan jakich mało. Pójdziemy jeszcze dalej niż w kierunku Węgier... Syria, Białoruś jak nic.
  • Odpowiedz