Aktywne Wpisy

sikpi +206
Kupiłem 21-letniego gruza marki premium z 3.0 v6 w automacie i przebiegiem 250 tys. km
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: 1000018718
Pobierz
bArrek +87
Karambol na s19 w którym brało udział 18 samochodów spowodowany był przez baranów wyznających zasadę "wolno=bezpiecznie" i jadących 40kmh lewym pasem bo przecież prawy pas ich parzy a więcej niż 40kmh jechać to kto widział. Miernoty drogowe poraz kolejny stwarzają gigantyczne zagrożenie na drodze a w mediach jakoś o tym cisza

#mysql #oracle #sql #bazydanych #chwalesie
Ale warto się certyfikować. Mgr można kupić na każdym rogu, a certyfikaty są rozpoznawalne na całym świecie...
@msq: Ty chyba z tego co kojarze komentarze pracujesz za granica. Jak tam z patrzeniem na certy ? Mam associate (ten 1 poziom) z DB2 i w sumie jakos specjalnie mi sie nie przydał. Zastanawiam sie nad sciezka MSSQL w strone BI / developer tylko nie wiem czy jest faktyczny sens.
@Crisu: Tak, Irlandia od paru lat.
Ja poki co developerka sie zajmuje, ale ostatnio mi wpadlo pare projektow z SSRS i troche SSIS sie zaczynam bawic i widze ze mi sie podoba. Ale mdx,etl i hurtownie danych to jeszcze magia.
Sama certyfikacja MSSQL w danej specjalizacji to jest chyba dluga droga (kazdy stopien to sa chyba 3 egzaminy).
A jak w ogole z praca dla sql developera w IRL? Duzo ofert, jak platne w porownaniu
http://jobs.morganmckinley.com/sites/default/files/3325%20Salary%20Guide%202014%2029.01.14%20Web%20final%20(7.5mb).pdf