Wpis z mikrobloga

Ej, serio baby są tak oderwane od rzeczywistości

@mirko_anonim: Niestety, są oderwane od rzeczywistości.

Przykładowo, typowa kobieta na takim tinder ma setki par, a i tak nie może nikogo znaleźć.
Dodatkowo jak już kogoś znajdzie to jakiegoś bawidamka, który po chwili
  • Odpowiedz
@mirko_anonim większość społeczeństwa bez podziału na płeć jest "oderwana od rzeczywistości". jednocześnie mocne przekonanie, że się do tej grupy absolutnie nie należy, zazwyczaj świadczy o tym, że jest się oderwanym, ale w inny sposób ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @xentropia, proszę wymień przykłady oderwania od rzeczywistości mężczyzn.

@Smauga, nie ze wszystkim się zgadzam co napisałaś, ale szanuję za wyważone poglądy. Już i tak bijesz na głowę prawie wszystkie różowe z wykopu - przynajmniej te, które udzielały się w dyskusjach i te,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim
celowo w swojej odpowiedzi odniosłam się do społeczeństwa bez podziału na płeć. bo wojenki, że mężczyźni to, kobiety to nie mają sensu.

przykładowo zrozumienie przez ludzi podstaw ekonomii jest na absolutnym dnie. wczoraj tłumaczyłam całkiem inteligentnemu mężczyźnie, że obniżenie stóp procentowych wpływa na osłabienie złotówki ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @xentropia, no niby sprytnie ominęłaś clou tematu, ale nie ze mną te numery xD

Wiesz dobrze o co mi chodziło, o to, że baby są roszczeniowe w swoim myśleniu. Nie potrafią spojrzeć na temat inaczej, niż własne ja. Wszystko tłumaczą na bycie ofiarą, jeszcze często dochodzi jakiś wyimaginowany ucisk patriarchalny.

A to co ty napisałaś odnosi się po prostu do niewiedzy. Czy ten mężczyzna, któremu tłumaczyłaś daną
  • Odpowiedz
@mirko_anonim przykro mi, ale punkty które podałeś oryginalnie opisałeś jako dowody na kobiecą głupotę i oderwanie od rzeczywistości, nie "roszczeniowość w myśleniu". Więc w tym temacie podałam przykład o który prosiłeś
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @xentropia, no właśnie nie, bo podałem wnioski jakie płynęły z dyskusji z babami. To nic, że mirki dawali dowody, że to nieprawda co twierdzą, to nic, że wytłumaczyli błąd w myśleniu one i tak pozostają przy swoim.
Przeglądasz mirko regularnie i nie wiesz tego, że te tematy pojawiają się cyklicznie i zawsze jest ta sama babska retoryka?
Teraz trochę w sumie ucichło, bo chyba jednak
  • Odpowiedz
@mirko_anonim i przeglądając regularnie mirko wiem też doskonale, że duża część kontrowersyjnych postów nie odzwierciedla czyiś realnych poglądów, a ma na celu wywołanie zamieszania. podobnie jak wiem, że duża część mniej i bardziej słynnych różowych pasków była w rzeczywistości płci męskiej, a programiści 25k rzadko mają więcej niż 15 lat ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To pierwsze to racja, zgodzę się, że mężczyzna który ma problemy jakieś załamania psychiczne jest dla systemu niewidzialny. Społeczeństwo jest niestety nauczone, że trzeba pomagać kobietom i dzieciom, a nie mężczyznom bo przecież "prawdziwy mężczyzna" sam potrafi rozwiązywać swoje problemy i nie powinien latać bo psychologach i żalić się obcym ludziom ze swojego życia bo tak "baby robio" i to jest "niemęskie".

Hmm.. z tym jeżdżeniem autem to jak
  • Odpowiedz