Wpis z mikrobloga

#csgo Pograłem w #cs2 i co chwile mi gre crashuje np. na inferno 3060Ti i Ryzen 5600x, żadne zmiany nie pomagają.
Ogólnie z minusów:
- spraye i tracking to jakaś tragedia
- obrażenia z molotovów są słabo słyszalne oraz widoczne
- UI HUDa
- udzwiękowienie a szczególnie kierunkowanie dzwięku
- czasami postać się blokuje na niewidzialnych pixelach
- tragiczne inferno
- fake flashe z powodu opadających liści
- rubberbanding
- gra potrafi wspawnować dołączających graczy (np mieli disconnecta) w miejsce juz zespawnanego gracza przez co żaden nie może się ruszyć.

Ogólnie bardzo dużo do poprawy ale mogło być chyba gorzej, czekam na poprawki abym mógł się cieszyć jak z csgo.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@reakwon: sam miałem chyba tylko 2 crashe z czego jeden na Vertigo (prawdopodobnie przez wyskakujący znak wodny Windowsa xdd)
a w ogóle to:
-ile fps?
-co jest nie tak z inferno?
  • Odpowiedz
  • 0
@defaulttt: 300 stabilne, co do inferno to słabo słychać, mapa jest mniej czytelna w porównaniu do poprzedniej wersji, bardzo często dochodzi do rubberbandingu, zawężony użytek utila, aparty mocno pod CT (kaloryfer, nowy kąt na balkoniku etc), nie da się już spalić balkonu z mida, 2 smołki totalnie odcinają rotację na b a nawet ten pod coffiny tworzy onewaya dla terro. Najgorsze to jednak rozpikselowane obiekty np. wiszące lampki na bananie,
  • Odpowiedz
@reakwon: dla mnie ta gra jest za jasna. Na vertigo i anciencie jest przez to zupełnie inny feeling. Na razie nie czuje strzelania z AK i movementu. Gierka się mimo wszystko zmieniła i będzie się trzeba do pewnych rzeczy przyzwyczaić. Strzelanie z kałacha przypomina mi strzelanie z vandala z valorancie.
  • Odpowiedz
  • 0
@vasos: ja w valoranta nigdy nie grałem ale nie strzela się jak z AK w tym cs2, zresztą z innymi broniami mam podobnie, niby patterny te same ale kompletnie inaczej jest. Jeszcze dodam, że często ginę za ścianami etc gdzie nawet nie mam szansy zauważyć przeciwnika.
  • Odpowiedz
@reakwon: a testowałeś ten nowy celownik (podążanie za patternem)?

z inferno na pewno a stało się troszkę łatwiejsze dla tt (graveyard bez murka + molly pitu z apsów bez peekowania) - i przez to też troszkę łatwiejszy retake. Ale wg wszystkich dostępnych statystyk retake A na inferno to też był najtrudniejszy retake w świecie CS GO
  • Odpowiedz
@reakwon: spraye są na razie do nauczenia albo raczej do przystosowania się. Ja na razie strzelam takimi krótkimi seriami, a spray puszczam M4a1s. Zresztą MKa mi od razu siadła, identycznie się nią gra jak w csgo.
  • Odpowiedz