Aktywne Wpisy
Soothsayer +34
opowiedzcie mi o swoich dzisiejszych sukcesach
kaczoor +862
W Gävle (miasto w Szwecji) istnieje ciekawa tradycja bożonarodzeniowa. Co roku budowana jest tam słomiana koza i...prawie każdego roku jest palona. Nie jest to planowane. To nielegalny akt wandalizmu, z wieloletnią tradycją. Za zniszczenie tej kozy grozi mandat i nawet pół roku więzienia (w 2021 roku 40-letni podpalacz tyle dostał). Miasto próbuje każdego roku chronić kozę, ale jak na razie podpalacze wygrywają. Na 59 kóz, tylko 18 przetrwało. Teren jest ogrodzony, strzeżony
"prawa wyborcze" Ja tam nie musze mieć praw wyborczych, 1 głos nic nie zmieni. A to że demokracja jest żałosna chyba widzisz...
"niepodległość" To nie wiem jak połączyłeś z socjalistami, chyba chodzi o ZSRR nie znam się na historii.
@mvmxks: ah, lewactwo dalej udaje, ze oni maja cokolwiek wspolnego z ruchami ktore walczyly o te wspomniane rzeczy xDDDD
Fajny światopogląd, ale zostaw go sobie
Co do niepodległości chyba warto się doedukować, ze akurat wymieniony przez Ciebie związek przeszkadzał znacznie naszemu naczelnemu socjaliście w osiągnięciu niepodległości przez kraj którym dowodził
@Aokx: więc twoja wiedza na temat mitycznych socjalistów pochodzi z memów na wykopie.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Nic głupszego już dziś nie przeczytam.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu