Aktywne Wpisy
Gours +67
Sportowo to my znikamy. Jakiekolwiek perspektywy mamy de facto tylko w piłce nożnej. W zimowych już praktycznie po nas - w biathlonie po Sikorze nikogo nie ma, po Kowalczyk w biegach też, w skokach nasza elita ma prawie 40 lat i nikt nowy sensowny nie wchodzi xD
Te Igrzyska też pokazały, że w tych ciężkich sportach już nas nie ma. Pchanie kulą nie istnieje, Włodarczyk 40-letnia już kończy, Fajdek i Nowicki to samo. W tych wszystkich skokach wzwyż, trójskokach itd. nie istniejemy. W bieganiu to se mogą powalczyć w Mistrzostwach Europy xD
Jedynie więc w piłce możemy się jako tako trzymać, no i standardowo w siatkówce (ale to też dzięki temu zapewne, że ona prawie nikogo nie interesuje xD). W tenisie jest Świątek i to tyle dobrego co możemy zaoferować…
W
Te Igrzyska też pokazały, że w tych ciężkich sportach już nas nie ma. Pchanie kulą nie istnieje, Włodarczyk 40-letnia już kończy, Fajdek i Nowicki to samo. W tych wszystkich skokach wzwyż, trójskokach itd. nie istniejemy. W bieganiu to se mogą powalczyć w Mistrzostwach Europy xD
Jedynie więc w piłce możemy się jako tako trzymać, no i standardowo w siatkówce (ale to też dzięki temu zapewne, że ona prawie nikogo nie interesuje xD). W tenisie jest Świątek i to tyle dobrego co możemy zaoferować…
W
Atomus +184
#paryz2024 tego się nie spodziewałem xD
Jeszcze nie zdarzyło mi się przeczytac historii, ze ktos był na dnie, ale zdobył certyfikat księgowy i teraz jest mu dobrze :)
Sam mam ziomków, po finansach ci co najlepiej zarabiają poszli w fin-tech - czyli nauczyli sie programowania i roznych technologii.
Wszystko opiera się o IT. Można wręcz odnieść wrażenie, że nie ważne co robisz - wazne zeby było związane z IT, a będzie dobrze.
Jest chociaż jedna osoba, która wybiła się z dna i wylądowała w dobrym miejscu z dobrymi zarobkami a nie jest w żaden sposób związana z IT? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#praca #pracbaza #rozwojosobisty #rozwojosobistyznormikami #programista15k #studbaza #it #programowanie #finanse #fintech
10k 2 lata temu do była dobra stawka jak na coś poza it.
Na termin czekałem kilka miesięcy.
@Kamokamo: Akurat takie sie zdarzają, niezbyt często, ale jest duzo postow w stylu "probowalem sie uczyc programowani i nic nie wyszlo", albo "poszedlem na studia IT, ale zrezygnowalem po 1 semestrze". Nie ma ich dużo, ale czasem są.
Wiem o co ci chodzi - o błąd przeżywalnośći.
No ale takie historie o suckesie powinny być w kazdej branzy, a
Mam koleżankę która maluje pazury w dużym mieście. Na czysto ma coś koło 15k.
Na blabla poznałem kiedyś kierowniczkę banku inwestycyjnego:p Tam też są bardzo duże
@Ulfric_Stormcloak: no na pewno. No chyba, że obciąga mężom klientek na boku. Żeby na czysto z tego 15k wyjść to by musiała chyba mieć pełny grafik od 8 do 20 z sobotami.
@Ulfric_Stormcloak: pewnie, że nie. Ale IT pozwala zarobić dość dobrze całkiem sporemu odsetkowi, a nie tylko
@Ulfric_Stormcloak: Pazury kosztuja 100 zł, to 8 klientek dziennie i jest 15k, ale przychodu - teraz rachunki, wynajem, ZUS, podatek i nagle się okazuje ze musi pracować 60h na tydzień minimum.
Jeśli to drugie to raczej tylko IT ze względu na możliwość pracy dla zagranicznych klientów (bezpośrednio lub pośrednio) za stawki bliżej tych zagranicznych. Oczywiście mowa tu o zwykłych pracownikach
@Ulfric_Stormcloak: Nie ma to jak porównać stanowisko kierownicze i to w banku do zwykłego klepacza kodu ???? Albo gościa, którego pewnie 3/4 roku nie ma w domu..
Nie ma co zakłamywać rzeczywistości - jesteśmy biednym krajem, dlatego IT w Polsce jest ponad innymi branżami ze względu na to że spora część rynku IT w Polsce to
Z kumplem 4 lata temu zajęliśmy się handlem, od zera. Pierwsze dwa lata to latanie na oparach, ciągłe odbijanie się od dna, ogólnie nie było kolorowo. Teraz mamy sporą spółkę, halę produkcyjną, 30 pracowników, kilka fajnych kontraktów i się kręci a branża nie ma nic wspólnego z IT. Da się, tylko trzeba