✨️ Obserwuj #mirkoanonim Mam przewlekłe zapalenie nerek i widziałem ze jest to choroba która teoretycznie uprawnia do kategorii D. Jednak jedyne moje objawy to krew w moczu od 3 lat i świąd całej skóry (muszę brać na to tabletki). Poza tym muszę regularnie kontrolować mocz. Ale nie wiem czy jest sens starać się o tą kategorie, bo jedyne badanie które na pewno potwierdzi ze to przewlekłe zapalenie to biopsja nerki a lekarz nie chce tego zlecić póki nie ma poważniejszych objawów.
Anonim (nie OP): Jeśli masz obszerną dokumentacje choroby to jak najbardziej możesz starać się o zmianę kategorii. Przy odrobinie szczęścia dostaniesz nawet kategorie E.
I radzę wysłać pismo lub wybrać się do WCR pod który podlegasz jak najszybciej.
Na zawodowego do wojska oczywiście, że nie wezmą, bo żeby zostać żołnierzem zawodowym są szczegółowe badania, ale skoro ma kategorie A to co im broni zabrać go na ĆWICZENIA?
Mam przewlekłe zapalenie nerek i widziałem ze jest to choroba która teoretycznie uprawnia do kategorii D. Jednak jedyne moje objawy to krew w moczu od 3 lat i świąd całej skóry (muszę brać na to tabletki). Poza tym muszę regularnie kontrolować mocz. Ale nie wiem czy jest sens starać się o tą kategorie, bo jedyne badanie które na pewno potwierdzi ze to przewlekłe zapalenie to biopsja nerki a lekarz nie chce tego zlecić póki nie ma poważniejszych objawów.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Przy odrobinie szczęścia dostaniesz nawet kategorie E.
I radzę wysłać pismo lub wybrać się do WCR pod który podlegasz jak najszybciej.
Przygotuj
Na zawodowego do wojska oczywiście, że nie wezmą, bo żeby zostać żołnierzem zawodowym są szczegółowe badania, ale skoro ma kategorie A to co im broni zabrać go na ĆWICZENIA?
W końcu widnieje jako osoba z kategorią A w