Wpis z mikrobloga

Co myślicie o takim ogłoszeniu o pracę? Widziałem dyskusję na fb, sporo osób twierdzi ze to #januszebiznesu czy inny #januszex ale według mnie to bardzo dobra oferta. 8.5 zł za dotarczenie, w ciągu godziny zrobisz 9, 10 dostaw, to już masz ok 80h za godzinę. Plus podstawa, to już masz 92 zł za godzinę, pewnie lepiej niż niejeden z was #programista15k ( ͡° ͜ʖ ͡°) Paliwo we własnym zakresie, wychodzi ok 5.20 zł za litr (po odliczeniu vatu), przyjmijmy że taki gość spali w ciągu dnia z 5l, to jest ok 25zł. Przy pracy 8h, to jest 8h*92zł-25zł = 761zł. Przy posiadaniu lpg jeszcze więcej. Nie taka zła dniówka nie? Co myślicie? #pracbaza #pytaniedoeksperta
Pobierz duszanzkapitana_dupy - Co myślicie o takim ogłoszeniu o pracę? Widziałem dyskusję na ...
źródło: 371930591_6392188094163148_6527536459295381504_n
  • 5
@duszan_z_kapitana_dupy Nigdy nie miałeś nic wspólnego z restauracją sushi. Twoje wyobrażenie jest bliżej sci fi, niż rzeczywistości.
Przede wszystkim nie zdarza się by zamówienia z jednego osiedla weszły w jednym czasie. A nawet jeśli: kierowca nie czekałby na zrobienie wszystkich 9 bonów, bo pierwszy zamawiający czekałby kilka godzin na dostawę. W Łodzi kierowca sushi maks 4 dostawy na godzinę robi. I podkreślam, że to wyśrubowany wynik. Średnio 2 na godzinę będzie.
@duszan_z_kapitana_dupy: 25 zł to programista spala dojeżdżając do biura... albo i kilka razy więcej, to raz, dwa skoro odliczasz vat z paliwa to pamiętaj że połowę tylko odliczysz chyba że spełnisz warunki do odliczenia pełnego vatu, trzy - zusy i podatki... z tych 92 zł odliczasz dochodowy i składkę zdrowotną, do tego płacisz miesięcznie stałą składkę zusu