Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim:
Teoretycznie z losowym partnerem bariera powinna być zarówno przy penetracji jak i przy oralu.
Na pewno warto się zaszczepić przeciwko HPV, chociaż bez refundacji to droga impreza (z dwa lata temu mnie to kosztowało prawie 1,5k - teraz pewnie drożej).
HIVa wbrew pozorom nie jest tak łatwo złapać jeśli się używa condomów, ale przy bardziej ryzykownych kontaktach PrEP jest konieczny.

Nadal są infekcje, na które nie ma szczepionki, ani w 100% skutecznego
  • Odpowiedz
@Blaszczykowski_Robert to ja niestety miałem trochę partnerek, starałem się ograniczać ryzyko przy wyborze ale wiadomo, że obecnie młode dziewczyny to dupodaje z tablicą Mendelejewa w majtkach. Zastanawiałem się, żeby zrobić sobie test i później się zaszczepić. Tym bardziej, że tych szczepów jest mnóstwo.
  • Odpowiedz
@BrokenRustyMachine: No to w takim przypadku istnieje bardzo duża szansa, że jesteś zainfekowany. Szczepienie nie zaszkodzi, bo te od HPV są jednymi z najlepiej tolerowanych szczepionek w ogóle, ale no trochę kasy trzeba wydać, a szansa na to, że zwiększy twoje bezpieczeństwo jest mała.

Gdybym był w twojej sytuacji to postawiłbym raczej na regularne badania w kierunku nowotworów okolic genitaliów i odbytu.
https://www.cdc.gov/std/hpv/stdfact-hpv.htm
  • Odpowiedz
@Blaszczykowski_Robert to zamiast się badać pod względem nowotworów mogę zrobić test na samo HPV. Też nie chce popadać w skrajność bo jednak wielu ludzi wali się z kim popadnie. U mnie raczej te partnerki miały po 5-10 partnerów ( bo ciężko znaleźć takie które miały mniej w dzisiejszych czasach) a wiadomo że ja te ich ryzyko też biorę na siebie. Kwestie finansowe pomijam, więc jak nie zaszkodzi a może pomóc to
  • Odpowiedz
Jak regularnie się masturbuje to nie mam tego preejakulatu, dopiero jak dochodze to dochodze.

@AnonimoweLwiatko: nieprawda. To zależy od indywidualnych predyspozycji

To ty sie sprułes ja tylko odpowiadam

@Kuba04: tylko poziom Twoich odpowiedzi i Twojej wiedzy jest mniej więcej taki sam jak 10 latka. Przeraża mnie to. Tak samo jak i to że jakieś laski są tak głupie, że się na to zgadzają. Znaczy to tylko tyle że
  • Odpowiedz